avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si refuz de plata la timp
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si refuz de plata la timp

buna ziua. am divortat la notar acum trei ani. in conventia de la divort, fostul sot a decis sa plateasca o suma de bani, pe data de 5 a fiecarei luni. am acceptat, desi era mult mai putin decat stiam eu ca ar fi 33% din veniturile lui de atunci. avea 16.000 doar pe pfa din cabinetele unde lucra. la spital mai avea incadrare si garzi. datorita faptului ca divortul a fost fulger, fiindca l-am prins ca are o amanta, iar amanta e procuror in Bucuresti, a fost sfatuit sa nu mearga in instanta iar eu din prostie si dorinta de a evita un lung sir de procese si scandal, am acceptat, ca sa feresc copiii de alte abuzuri emotionale.. aveam doi copii mici pe atunci, 2 ani fetita si 5 ani baietelul. m-a scos efectiv din casa. am
plecat in chirie si am incercat sa imi refac viata. a continuat sa ma insulte, sa abuzeze de faptul ca eram speriata si am tot evitat sa il chem in instanta. intarzia frecvent si voit plata banilor, “ca sa imi arate el mie ce inseamna sa nu il respect”. in plus, un “prieten” avocat a zis sa nu cer recalcularea pensiei alimentare in instanta, fiindca se pot face inginerii financiare si venitul lui de pe pfa sa fie minim pe economie. si astfel as primi mult mai putin decat imi da.
dupa 3 ani, continua sa abuzeze de termenul de plata, platind tot cu o luna in urma, sau cand, citez “am chef”. ma da complet peste cap, sunt stresata si nu vreau decat liniste si sa imi vad de viata mea.
va rog sa imi spuneti, daca m-am mutat din Bucuresti de doi ani, iar el nici nu mai stiu unde are domiciliul, iar eu am
flotant unde stau, fiindca am ramas cu domiciliul in Bucuresti... cum pot face sa cer recalcularea pensiei alimentare, fara sa fiu nevoita sa ma deplasez in Bucuresti? si daca nu mai stiu unde lucreaza, cum pot sa aflu? el nu imi spune nimic. si cum pot face sa nu mai depinda de el daca sau cand trimite banii. am mesaje si pot demonstra reavointa lui de a plati la timp. a plecat in vacanta la turci ultima data, si nici acum dupa ce s-a intors nu a trimis un leu copiilor.
credeti ca poate sa faca in asa fel incat sa isi reduca veniturile de pe pfa astfel incat sa nu intre la calcularea pensiei alimentare?! ma mai ameninta ca imi ia copiii daca il chem in instanta... sau imi ia baiatul, ca sa nu mai foe obligat sa plateasca nimic. sa impartim fratii ca pe bomboane... :(
am mai auzit zvonuri cum ca daca are venituri mari, instanta acorda mai putin de 33% din totalul veniturilor, pentru pensia alimentara a copiilor...
ce ma sfatuiti? cum sa procedez? ce pot face sa ma eliberez? nici sa ies din tara nu imi da voie cu copiii. a zis ca nu are incredere in mine, desi voiam sa ii duc doar in excursii scurte in strainatate... am casa si loc de munca in tara, am familie si tot ce imi doresc... nu as pleca decat in vizite. pur si simplu refuza, fiindca poate.
Cel mai recent răspuns: Oana8! , utilizator 22:50, 24 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Competența teritorială este alternativă în speța prezentată, însă dacă învederați că domiciliul dvs a rămas tot în București, puteți alege un avocat din capitală care să vă reprezinte interesele mergând în locul dvs.
Părerea mea este că ar trebui să solicitați instanței să dea valoare dispozițiilor art.531 Cod Civil, nu cred că ar risca să se prevaleze de mașinații financiare pentru a-și micșora veniturile.
În raport de celelalte doleanțe, vă va ajuta avocatul pe parcursul procesului.
Cu deferență!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti cere in instanta suplinirea acordului tatalui pentru a putea pleca in vacante cu copiii in strainatate.
.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Oana8!, utilizator
domnule Avocat Tabrea Alexandru:
poate ca nu ar risca masinatii financiare, insa ar gasi o cale fortat "legala" de a-si deconta venitul din pfa. am inteles ca si-a pus masina de spalat vase, aspirator, impozitul pe masina si combustibilul, si altele la decont... daca cei de la finante nu il verifica si spun ca e ok, instanta nu va cere verificarea decat daca e sesizata. iar eu nu am dovezi palpabile in acest sens.
stiu de cand locuiam cu el ca incerca sa isi deconteze si lenjeria daca putea, si a lui si a familiei sau vecinilor.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Oana8!, utilizator
nu sunt inca lamurita in ce masura pot cere instantei din orasul unde locuiesc si muncesc sa solutioneze o cauza aici.
unii avocati cu care am discutat, au spus ca tinand cont de faptul ca am casa in orasul unde locuiesc si muncesc si traiesc cu copiii, pot face aici plangere in instanta sau cerere de recalculare ori judecata etc.
altii au sugerat ca ar trebui sa gasesc pe cineva in orasul unde am domiciliul si eu si tata copiilor. oare in ce masura ma poate afecta si cum pot solutiona problema fara sa fie necesara schimbarea de domiciliu. (am un motiv puternic, dar fara legatura cu divortul si copiii, pentru care nu pot schimba inca domiciliul)

e foarte importanta competenta teritoriala, deoarece concubina fostului sot, repet, e procuroare in Bucuresti. daca va avea posibilitatea, si daca va fi in dezavantajul meu, il va sfatui in asa fel incat sa conteze daca ne judecam in Bucuresti sau aici unde locuiesc momentan. am aflat ca tot ea il sfatuieste de cateva luni sa continue sa intarzie cu plata pensiei alimentare, fara un motiv anume, doar pentru a face rau. legea ii permite sa intarzie, iar eu nu prea vad ce plangere pot face, daca a intarziat voit o luna, iar acum plateste tot cu o luna in urma, din simplu motiv pentru ca poate...

pun intrebari, fiindca trebuie sa stiu in ce ma bag, daca incepem un razboi in instante.
banii de pe pfa am inteles ca poate sa ii deconteze pe toti si sa isi scada astfel veniturile, ca sa nu dea bani copiilor decat minimul posibil.

sa contractez un avocat, in conditiile in care sunt pe minus cu banii de luni de zile, nu imi permit financiar sa risc. nimeni nu ia un caz, si sa fie atat de sigur de izbanda, incat sa astepte pana la final cand mi se achita cheltuielile de judecata...

againstPAS a scris:

puteti cere in instanta suplinirea acordului tatalui pentru a putea pleca in vacante cu copiii in strainatate.

Alte discuții în legătură

Procura speciala Mateo claudiu Mateo claudiu Daca am facut o procura speciala angajand un avocat sa ma reprezinte intr-un proces de divort mai e nevoie de acte doveditoare cum ar fi contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de divort? dadyana8 dadyana8 Buna seara! Va rog sa ma ajutati. Cumnatul meu, in urma cu 2 ani a plecat in Franta la munca pentru binele familiei sale. Dupa cateva luni, sotia a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: ... iDorin iDorin Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: Dacă locuiesc în aceeași casă cu fosta soție și ne creștem copiii împreună, pot ... (vezi toată discuția)