Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: Dacă locuiesc în aceeași casă cu fosta soție și ne creștem copiii împreună, pot să nu-i plătesc acesteia pensie pentru copii și să particip de bună voie la creșterea si educarea lor. În urma divorțului se menționează clar: ”Părțile consimt să participe în mod egal și solidar la întreținerea, asigurarea celor necesare traiului, precum și în educația, învățătura și pregătirea profesională a celor doi minori.” și ”Având în vedere că domicilul copiilor va rămâne la reclamantă, pârâtul va participa în mod solidar la întreținerea, asigurarea celor necesare traiului minorilor, prin plata unei pensii alimentare lunare începând cu luna Februarie 2021.”.
Menționez că la momentul hotărârii de divorț nu locuiam împreună cu fosta soție, ea plecând la părinții ei, ulterior a revenit la domiciliul familiei.
Vă rog, un sfat.
Menționez doar că vreau să-mi ajut copiii în mod direct, să-i întrețin prin puterea exemplului, nu vreau doar ca ea să mai gestioneze acești bani în interes personal, de multe ori folosindu-se de ei pentru orice altceva decât pentru destinația lor.
Deși în mod normal ar trebui sa achitați pensia ati putea achita în natura.
Ar fi indicat sa deschideți și un proces pentru modificarea hotărârii sau ce aveți la baza deoarece pot fi instante care sa se supere dacă nu le sunt respectate hotărârile judecătorești date de ele sau de alți colegi sau colege judecători.
Ca sa constientizati mai bine situatia, va pot spune ca exista și cazuri în care copilul locuiește la celalalt părinte decât la cel la care au dispus instantele și unele considera ca, chiar și asa, ar trebui plătită pensia la părintele unde nu locuiește minorul.
Așadar, faptul ca locuinți împreună toti trei nu ar impresiona deloc aceste instante.
Mulți clienți de-ai mei supăra instantele și este bine sa evitați pe cât posibil acest lucru, v-as sfătui eu desi pe mine nu ma impresionează niciodată cine ar fi supărat pe un client al meu.
Deci, va cautati avocat și inițiați un proces.
Sfatul meu ar fi sa va angajati un avocat cât mai bun și nu sa va angajati avocat doar asa ca sa nu ziceți ca nu aveți avocat, asa cum pare sa fie o moda de ceva timp...
Incercati sa va informați ce poate pielea la mai mulți avocati și nu va orientați după ofertele cele mai ieftine.
Este bine sa aveți un avocat care sa știe sa impună respect la judecator și nu avocat care sa para un elev în fata judecătorului și când spun acest lucru nu ma refer neapărat la vârstă...
Asta obligatoriu pana se demarează procesul pentru ca altfel este bun de plata și de executat silit conform legii.
Au existat și situații cu plângeri penale în cazuri oarecum asemănătoare pentru abandon de familie.
Erau oamenii extrem de nervoși pentru...abandon de familie...cum se cam considera de parchete...
Nu știu ce acte au dar nu cred ca se da o hotărâre judecătorească ca sa se dea, cum va da cum se va da...
De aceea, se merge cu actele la avocat...
Dreptul este precum șahul, foarte precis, doar ca pot apărea anumite inadvertente.
Adică...calul sa nu meargă în L, ci pe diagonală precum...nebunul...daca apar anumite probleme...