Domiciliul minorului se poate schimba, printr-o actiune in instanta, o hotarare judecatoreasca.
Daca ati fost obligat la plata pensiei de intretinere printr-o hotarare judecatoreasca, trebuie sa o achitati pana intervine o noua hotarare de schimbare; nu o puteti sista doar pt.ca asa vreti dvs.
Tot așa și cu plata pensiei de întreținere din momentul inițierii cererii de divorț. Deci, retroactiv. Sunt ”n” situații în care divorțul durează și ani de zile, iar la final trebuie să plătești retroactiv, din momentul depunerii cererii, dacă se solicită asta.
Între noi există o tranzacție prin care ambii ne obligăm în cote egale, de comun acord, să participăm la creșterea și educarea copiiilor. Nu doar eu, și fosta soție, chiar dacă domiciliul copiiilor este la ea. Mai mult locuim în aceeași casă, în mod normal și ea trebuie să facă dovadă în instanță că participă la intreținerea copiiilor.
Nu s-a stabilit ca doar eu să plătesc pensie de întretinere, dar, tot din practica judiciară, această speță se poate traduce că există totuși o obligație în caz că ea pleacă cu copiii la un alt domiciliu. În natură, benevol sau în bani.
Ma intreb: care toata lumea va spune????? cei ce va spun au cunostinte juridice... sau sunt doar vorbe din popor?!?!
Practica instantelor este de a nu desparti fratii... deci tot interesul superior al minorului este si acest lucru.
După răspuns pare a fi o femeie. Părtinitoare.
Dacă copilul își manifestă dorința expresă să rămână cu mine, va rămâne la mine. Am toate condițiile să o cresc și educ. Nu intenționez să-l abandonez nici pe-al doilea copil, dar, tot din practica judiciară, copiii mici rămân la mame în peste 95% din situații când sunt mici. Dacă eu acum înițiez custodia ambilor, risc să pierd procesul doar din acest motiv. După ce acesta împlinește 10 anișori își poate manifesta dorința expresă de a rămâne la unul din părinți. Mama va avea drept de vizită oricând, în orice moment, eu nu-i voi impune un program și nici nu-i voi cere pensie alimentară, chiar voi cere în instanță expres acest lucru. Îmi vreau doar copiii și ei mă vor pe mine.