avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire pensie de intretinere

Am divorta la notar de comun acord cu fostul sot. Avem 2 copii. Un baiat in varsat de 17 ani si o fata de 22 de ani. Desi am spus ca avem doi copii,notarul nu a mentionat decat minorul in conventie. Prin urmare, in urma interviului cu cei de asistenta social , copilul a ales sa ramana cu tatal.
- Notarul ne spus ca pt a incheia conventia are nevoie de 4 lucruri, pe care trebuie sa le respecte obligatoriu si anume:
1. Autoritatea parinteasca
2. Domiciliul minorului
3. Contributia noastra la cheltuielile de crestere,educare etc. 4. Modalitatea de pastrare a legaturilor cu minorul

1. Autoritatea parinteasca in privinta minorului - sa fie exercitata in comun de ambii parinti,numai in interesul minorului;
2. Domiciliul minorului - stabilita sa fie la tata. Aici mentionez ca locuim impreuna la acelasi domiciliu (subsemnata, copilul si tatal); Fapt mentionat notarului.
3. Contributia noastra la cheltuielile de crestere,educare etc.ale copilului - am conventi urmatoarele: partile s au inteles ca obligatia de intretinere pe care o datoreaza mama minorului, este de 300,00 ron - desi am specificat ca locuim impreuna si contribui la toate cheltuielile ,atat fata de minor, cat si cele de intetinere a locuintei.
4. Modalitatea de pastrare a legaturilor cu minorul - subsemnata poate prelua copilul la domiciliul sau, la fiecare al doilea sfarsit de saptamana,ora. 17.00 - duminica ora 17.00 si vacante.. Inca odata am mentionat ca locuim la aceeasi adresa.
Acum fostul sot imi cere :
1. marirea pensie de intretinere, pe motiv ca mi s au marit veniturile. (Se refera,la niste sporuri primite in conditii grele de munca si probabil cei 10% acordat in decembrie 2015, procent de care a beneficiat si el,fiind tot bugetar) si pe motiv ca nevoile minorului au crescut. Am divortat in 27 octombrie 2014;
2. Suportarea cheltuielilor de judecata.



INTREBARI:
- pot cere respingerea majorarii pensiei de intretinere?
- pot cere sistarea pensie in BANI si efectuarea PLATII IN NATURA, pe motiv ca stau la acelasi domiciliu cu minorul si contribui efectiv la asigurarea celor necesare traiului zilnic etc ale minorului si ca mai asigur si nevoile celuilat copil care este student?
- sunt obligata sa platesc pensie in bani?
- obligarea ambelor parti ( mama ,tata) la asigurarea celor necesare minorului?
- pe ce motiv poate fi respinsa "plata in natura"?
- faptul ca in conventie este specificat faptul ca pot sa "preiau" copilul la domiciliul meu (desi locuim la acelasi domiciliu eu,copilul si tatal), se poate considera ca prin aceasta m am OBLIGAT sa parasesc de bunavoie locuinta pe care am dobandit o cu fostul sot si la care in continuare platim rate, si in felul acesta pierzand TOATE drepturile mele asupra locuintei?
- Are dreptul si poate sa ma scoata fortat din locuinta? ( aceasta este promisiunea facuta de fostul sot), desi platesc jumatate din rata la apartament si toate cheltuielile de intretinere. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:14, 14 Ianuarie 2016
Depuneti întâmpinare prin care sa ziceți și probați ca dvs contribuiți în natură pe lângă cei 300 de lei sau dacă nu va permiteți, cereți sa rămână asa sau se se stabilească în natură, dvs știți mai bine.
Aveți în comun acea proprietate și nu poate sa va oblige sa plecați pana la partaj.
Faptul ca minorul vrea cu tatal lui înseamnă și ca dacă tatăl e cel care va pleca, acesta( minorul pleacă cu el) asta pana la 18 ani. După aia, tatal poate sa plece și singur.
Daca celalalt copil este student la zi, fara sa obtina venituri , adica dvs il intretineti, e posibil sa nu mai fie nevoie sa platiti pt cel minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul pensie intretinere minor itoma itoma In anul 2007, in urma divortului, instanta a hotarat ca pensia lunara de intretinere pentru minor sa fie in cuantum de 97,50 lei, la vremea aceea salariul ... (vezi toată discuția)
Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori, la notar aleodor27 aleodor27 In acea conventie se prevede faptul ca autoritatea parinteasca se exercita in comun, minorul urmand sa locuiasca cu ambii parinti la [u]domiciliul comun[/u] si ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)