avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Baza calcul pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Baza calcul pensie intretinere minor

In anul 2007, in urma divortului, instanta a hotarat ca pensia lunara de intretinere pentru minor sa fie in cuantum de 97,50 lei, la vremea aceea salariul minim fiind de 390 lei/luna.
Avand in vedere ca acum salariul minim a ajuns la 800 lei/luna, sunt sanse sa cerem recalcularea cuantumului pensiei de intretinere?
Mentionez ca de mai multi ani nu mai am nici un venit in afara unei indemnizatii de insotitor al mamei mele care este incadrata in grad de handicap si este imobilizata la pat si de aceea nu-mi pot permite angajarea unui avocat.
Va rog sa ma ajutati cu formularea unei cereri de chemare in instanta pentru majorarea pensiei copilului.
Mai mentionez ca celalalt parinte este plecat in Spania de 9 ani, dar nu-i cunosc adresa si nici locul de munca, iar pensia copilului a fost trimisa prin posta de un frate din tara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: itoma , utilizator 21:57, 19 Iulie 2013
Da, se poate
Actiunea se introduce la judecatoria d e la domiciliul copilului
Modelul trebuie adaptat situatie dv. Daca pastrati legatura cu fratele fostului dv sot, transmiteti-i fostului dv sot sa-si aleaga un domiciliu pe teritoriul Romaniei unde sa i se comunice toate actele procesului sau sa numeasca un mandatar ,care sa fie numai el citat.

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata(ul) …………. domiciliat(a) in ……………CNP................. in numele si ca reprezentant(a) legal(a) a minorului …………., chem in judecata pe paratul(a) …………., domiciliat(a) in ……………., pentru ca, pe baza hotararii ce veti pronunta,in contradictoriu cu Autoritatea tutelara sa dispuneti
MAJORAREA PENSIEI DE INTRETINERE
la care a fost obligat(a) prin sentinta civila nr. …….. din …………, pronuntata de judecatoria ……………
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Motivele actiunii:
In fapt, prin hotararea mai sus mentionata paratul(a) a fost obligat(a) sa plateasca lunar suma de ………. lei pensie de intretinere pentru minorul nascut la data de ……… La stabilirea acestei pensii s-au avut in vedere nevoile minorului si posibilitatile materiale ale paratului(ei), care se cifrau la un venit mediu net lunar de ………. Aceasta situatie de fapt s-a schimbat. Nevoile minorului, care acum este in varsta de …… ani si este elev, au crescut si in acelasi timp au crescut si posibilitatile materiale ale paratului(ei), care realizeaza din salariu un venit mai mare decat cel avut in vedere la stabilirea pensiei de intretinere, a carei majorare o solicit.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 525 coroborat cu art.531 din noul Cod Civil.
I
Depun actiunea in dublu exemplar, precum si copia sentintei civile nr. …….. din ……….
Data depunerii
…………..
Semnatura,
……….
AdiStanica a scris:

Va multumesc!
Ma simt obligat sa fac o mentiune. Eu sunt tatal copilului, iar fosta sotie nu a dat din 2007 nici macar un telefon sa intrebe de copilul nostru. Pensia a trimis-o prin posta la inceputul acestei luni fratele ei in urma unei plangeri pe care am facut-o la parchet.
Va doresc numai bine si va multumesc inca o data pentru ajutor.
itoma


Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere popaalina popaalina buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model pentru majorarea pensiei de intretinere. am divortat de 2 ani si fostului meu sot i-a crescut ... (vezi toată discuția)
Solicitare marire pensie alimentara Alina2011 Alina2011 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o solicitare de marire a pensiei alimentare? Sau nu face nimeni nimic pro-bono? :D (vezi toată discuția)
Caz pro-bono Narcis0 Narcis0 Accepta cineva un caz pro-bono? Pentru majorare pensie intretinere a doi minori. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)