avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ziua,

va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model pentru majorarea pensiei de intretinere.
am divortat de 2 ani si fostului meu sot i-a crescut salariul foarte mult in aceasta perioada insa nu doreste sa dea mai multi bani.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 21 Februarie 2008
Trebuie sa explici de ce ai nevoie de o majorare a pensiei, de exemplu ca nevoile minorului au crescut si paratul realizeaza venituri mai mari, etc.
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul ............................. (numele şi prenumele reclamantului) domiciliat în localitatea ....................... judeţul ....................., str. .............., nr. ......, etajul ......., apart. ......, chem În judecată şi personal la interogatoriu pe ........................... (numele şi prenumele pârâtei), domiciliată în localitatea ................. judeţul ................, str. ..............., nr. ........, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să hotărâţi majorarea pensiei de întreţinere pe care o datoreaza pentru întreţinerea copilului nostru ...................... şi la plata careia a fost obligat prin sentinţa nr. ........... din ................. pronuntata de ...................

Motivele acţiunii sunt următoarele:
În fapt, prin sentinţa sus-menţionată paratul a fost obligat să plăteasca o pensie lunară de .............. lei, pentru întreţinerea fiului nostru.
Cuantumul pensiei a fost fixat în funcţie de salariul paratului la acea dată, si anume de ............. lei
Cu începere de la data de ............., însă, paratul primeste un salariu mai mare şi anume de .................... lei , iar pe de altă parte nevoile copilului nostru au crescut .
Dat fiind că s-a schimbat situaţia de fapt care a dus la stabilirea cuantumului pensiei, urmează ca acest cuantum să fie reapreciat.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 94 din Codul familiei.
Înţeleg să mă folosesc de proba cu interogatoriul pârâtului - care urmează a fi citat cu această menţiune - şi de proba cu acte, şi anume de adeverinţa din care rezultă salariul paratului în prezent. În acelaşi timp, vă rog să obligaţi pe pârât să facă dovada veniturilor sale.
Depun prezenta cerere, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat pârâtului.
multumesc foarte mult pentru ajutor
sper sa-ti foloseasca ........ :)
La cerere depui anexat : copie de pe hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit cuantumul pensiei de intretinere, copie certificat de nastere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)