avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model cerere in judecata - diminuare pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor

Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa se reduca procentul de 33% pe care il platesc acum. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:04, 12 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Poate va ajuta aceasta :


DOMNULE PREªEDINTE,



Subsemnatul............................. (numele şi prenumele reclamantului) domiciliat în localitatea ....................... judeţul ....................., str. .............., nr. ......, etajul ......., apart. ......, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe ........................... (numele şi prenumele pârâtei), domiciliată în localitatea ................. judeţul ................, str. ..............., nr. ........, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să hotărâţi reducerea pensiei de intretinere pe care o datorez pârâtei pentru intretinerea fiului nostru ...................... şi la plata căreia am fost obligat prin sentinta nr. ........... din ................. a ............... de la suma de .............. lei lunar la suma de ............ lei lunar.



Motivele actiunii sunt următoarele:



În fapt ,

Prin sentinta sus-menţionată am fost obligat să plătesc pârâtei o pensie lunară de .............. lei, pentru intretinerea fiului nostru.

Cuantumul pensiei a fost fixat în funcţie de salariul subsemnatului la acea dată, care era de ............. lei, şi de lipsa de venituri a pârâtei.

Cu începere de la data de ............., însă, subsemnatul primesc un salariu mai mic şi anume de .................... lei iar pe de altă parte pârâta este în prezent funcţionară, primind un salariu de ................... lei. Dat fiind că s-a schimbat situaţia de fapt care a dus la stabilirea cuantumului pensiei, urmează ca acest cuantum să fie reapreciat.

În drept ,

Îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 94, din Codul familiei.

Înţeleg să mă folosesc de proba cu interogatoriul pârâtei - care urmează a fi citată cu această mentiune - şi de proba cu acte, şi anume de adeverinţa din care rezultă salariul meu în prezent. În acelaşi timp, vă rog să obligaţi pe pârâtă să facă dovada veniturilor sale.

Depun prezenta cerere, precum şi copii de pe adeverinta sus-menţionată, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat părătei.



Semnătura reclamantului

DOMNULUI PREªEDINTE AL ...................


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere popaalina popaalina buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model pentru majorarea pensiei de intretinere. am divortat de 2 ani si fostului meu sot i-a crescut ... (vezi toată discuția)