avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine poate sa ma ajute cu o cerere tip pt diminuarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine poate sa ma ajute cu o cerere tip pt diminuarea pensiei alimentare

este cineva care ma poate ajuta
:">
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:43, 25 Iunie 2010
CATRE JUDECATORIA...................

Subsemnata............................. (numele şi prenumele reclamantului) domiciliat în localitatea ....................... judeţul ....................., str. .............., nr. ......, etajul ......., apart. ......, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe ........................... (numele şi prenumele pârâtului), domiciliat în localitatea ................. judeţul ................, str. ..............., nr. ........, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să hotărâţi reducerea pensiei de intretinere pe care o datorez pârâtului pentru intretinerea minorului nostru ...................... şi la plata căreia am fost obligata prin sentinta nr. ........... din ................. a ............... de la suma de .............. lei lunar la suma de ............ lei lunar.

Motivele actiunii sunt următoarele:

În fapt ,

Prin sentinta sus-menţionată am fost obligata să plătesc pârâtului o pensie lunară de .............. lei, pentru intretinerea minorului.

Cuantumul pensiei a fost fixat în funcţie de salariul subsemnatei la acea dată, care era de ............. lei, şi de lipsa de venituri a pârâtului

Cu începere de la data de ............., însă, subsemnata primesc un salariu mai mic şi anume de .................... lei iar pe de altă parte pârâtul este în prezent .............. primind un salariu de ................... lei. Dat fiind că s-a schimbat situaţia de fapt care a dus la stabilirea cuantumului pensiei, urmează ca acest cuantum să fie reapreciat.

În drept ,

Îmi întemeiez cererea pe dispozitiile art. 94, din Codul familiei.

Înţeleg să mă folosesc de proba cu interogatoriul pârâtului - care urmează a fi citat cu această mentiune - de proba cu acte, şi anume de adeverinţa din care rezultă salariul meu în prezent. În acelaşi timp, vă rog să obligaţi pe pârât să facă dovada veniturilor sale si proba cu martorii.......

Depun prezenta cerere, precum şi copii de pe adeverinta sus-menţionată, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat paratului.

Semnătura reclamantei

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECATORIEI....................

In primul rand trebuie expus motivul pentru care doriti reducerea cuantumului pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere popaalina popaalina buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model pentru majorarea pensiei de intretinere. am divortat de 2 ani si fostului meu sot i-a crescut ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)