Buna seara!
Doresc sa stiu in ce conditii as putea divorta tinand cont ca am 2copii minori, sunt casnica de 3ani (fara niciun venit de 1an) - stau acasa la solicitarea sotului, pentru ingrijirea copiilor. Am avut inainte de casatorie o garsoniera personala pe care am vandut-o cu cateva luni inainte de casatorie, am platit jumatate din valorea unui apartament pe care vroiam sa il avem dupa nunta, dar din motive legislative (inselaciune) am pierdut si banii dati si apartamentul, platind in schimb rata la banca pentru o suma imprumutata. Am locuit cativa ani in mai multe locuinte cu chirie, acum locuim cu parintii sotului meu, intr-un apartament pe care ni l-au vandut cu contract de vanzare cumparare (de 6ani), in care avem clauza: drepturi viagere. As vrea divortul din motive serioase de neintelege si as dori sa nu pierd copiii, sa am suportul financiar al sotului pentru cresterea lor, iar sotul sa revina la numele de familie purtat inainte de casatorie fara a li se schimba si numele copiilor. Credeti ca am sanse de castig in conditiile date? Va multumesc!
Veti avea sprijin din partea sotul ca va fi obligat la plata uneu pensii pt copii,insa ca sa aiba copiii domiciliul la dvs trebuie sa aveti unde locui si un loc de munca.
veti avea suportul financiar pentrru copiii pentru ca e obligat de lege, cu bani pentru dvs nu e obligat, dar daca vrea poate sa o faca. Domiciliul minorilor poate fi stabilit la dvs daca dovediti ca aveti o locuinta stabila, altfel va putea fi stabilit la tata. In toate cazurile custodia copiilor va fi fixata si exercitata in comun, si fiecare parinte va avea drepturi egale in ceea ce priveste legaturile personale cu copiii.
Parintilor le incumba obligatia legala de intretinere, pensia de intretinere fiind stabilita de catre instanta de judecata pana la implinirea varstei de 18 ani.
De la data varstei majoratului, copilul poate investi instanta de judecata, pentru transarea unui asemenea diferend , daca studieaza si este mentinuta starea de nevoie.
Pensia poate fi stabilita de catre instanta de judecata, de urgenta si cu precadere, daca justitiabilul uzeaza de procedura ordonantei presedintiale, masura fiind una speciala , care isi intinde efectele pana la ramanerea definitiva a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort.
In cadrul procesului de divort , chiar daca nu este ceruta pensia de intretinere, instanta de judecata, in vederea protejarii interesului superior al copilului, va dispune plata acesteia.
Plata va fi facuta de la data introducerii actiunii, in situatia in care din materialul probator rezulta faptul ca aceasta obligatie a fost indeplinita , sau de la data pronuntatii , in cazul in care inscrisurile arata ca a fost remisa copilului, in vederea asigurarii subzistentei , o suma de bani, raportata la venitul net obtinut sau la alte venituri ce prezinta caracter de continuitate.
Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.
Pensie alimentara
asdeass
Buna ziua,sunt in divort cu sotia ,avem 2 copii minori.Doresc sa aflu cat va fi cuantumul pensiei de intretinere in urmatoarele conditii:
Copiii raman cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
lala1980
Buna seara.Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit in decembrie 2013 18 ani.Fata e in stabilita in italia de la 6 ani si a vazuto doar cand o ... (vezi toată discuția)