avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate de divort?

Buna seara! Va rog sa ma ajutati. Cumnatul meu, in urma cu 2 ani a plecat in Franta la munca pentru binele familiei sale. Dupa cateva luni, sotia a inceput sa caute "companie" astfel ca ulterior amantul locuia in casa cumnatului meu. Acum un an sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu amantul. In momentul de fata cumnatul meu este tot in Franta si vrea sa divorteze legal. As dori sa va intreb: daca sotia poate intenta actiunea de divort in lipsa lui si daca se poate pronunta divortul in aceste conditii. Tin sa precizez ca au 2 copii impreuna pentru care cumnatul meu trimite lunar bani (are chitante) insa sotia ii cere mult mai mult in plus (ba pentru lemne, ba pentru facturile casei unde locuieste respectiva cu amantul) spunand ca daca nu primeste bani va merge la politie sa depuna plangere impotriva lui pentru parasire de domiciliu si ca nu isi va mai vedea copiii. Am dori sa stim cum ar trebui sa procedeze cumnatul meu in situatia de fata si daca sotia poate sa isi puna amenintarile in aplicare. Va multumesc foarte mult!!!
Cel mai recent răspuns: dadyana8 , utilizator 23:05, 21 Ianuarie 2014
Binenteles ca sotia isi poate pune in practica amenintarile si atunci sotul va trebui sa se apere, in functie de acuzele care i se aduc.

Se poate introduce o actiune in instanta si in lipsa sotului. Teoretic ar trebui citat la domiciliul din Franta (daca este unul legal), dar probabil ca se va da domicilul din Romania si nu se va pomeni de faptul ca e plecat ca sa se judece mai rapid dosarul.

In cazul in care nu se poate prezenta in instanta, va trebui sa isi angajeze un avocat sau macar sa consulte unul pentru a sti ce are de facut.
Inca o intrebare mai am, daca se poate. Daca ea il acuza de parasire de domiciliu si cere ca el sa nu mai aibe niciun drept asupra copiilor, el nu se prezinta la termene, atunci cerintele ei vor fi aprobate si vor stabili si o pensie alimentara in lipsa? Va multumesc foarte mult!!!!
Nu e cazul de nicio parasire de domiciliu daca omul a plecat la munca in strainatate si trimite bani familiei si copiilor.

Deci nici nu se poate pune problema unei custodii exclusive, dar si tatal tb sa isi faca niste aparari in cauza nu sa se astepte sa castige pur si simplu. Daca mama cere custodie exclusiva, tb sa probeze motivele temeinice pt care solicita asta.

Dar si tatal tb sa ceara custodie exclusiva si program de vizitare.

E posibil sa i se stabilesca un alt cuantum al pensiei daca nu este respectat procentul prevazut de lege pentru cei 2 copii minori. Asta depinde de probele care se vor face in dosar.
Va multumesc foarte mult pentru indrumari si sfaturi!!! Va doresc o seara cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Violenta domestica adina0423 adina0423 Bună Am câteva întrebări, dar înainte de a le pune o să povestesc puțin situația. M-am căsătorit în 2009 și în 2010 am născut un copil. În ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mariuspana1977 mariuspana1977 buna ziua in noaptea de 11 spre 12 ian 2015 pe cand ma aflam la serviciu sotia mea a parasit locuinta impreuna cu fiica noastra de 1 an si 4 luni luand ... (vezi toată discuția)