avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Activitate Irinaangelica

Activitate Irinaangelica

Cum ați rezolvat? Întreb pt o persoană de pe Facebook.

Ovidiu04 a scris:

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca ma adresez politiei, nu imi vor raspunde cererii? Mi se par cei mai in masura pentru a afla aceste informatii, in afara de instanta.Daca cererea este depusa la instanta fara a cunoaste domiciliul/resedinta, nu va respinge cererea?Se poate cita paratul la locul de munca?


Nu îl recunoaște fiindcă este iresponsabil, comod și egoist. Spune că se va revanșa când va fi copilul adolescent. Sigur că am vorbit cu dumnealui. Trimite să un an sau doi câte un "cadou", nu îl întreține.

gi-jane2 a scris:

Tatal e pârât, nu martor.
Dacă tot tine legatura cu copilul, de ce nu îl recunoaște? Ati vb cu el?
Nu il intretine deloc?

Mulțumesc, între timp am obținut adresa pârâtului. Ulterior ne va interesa locul de muncă.

c123456 a scris:

O data cu stabilirea paternitatii se pot ivi si alte chestiuni ... ar fi bine sa aveti avocat.

Daca aveti si cerere pentru stabilirea pensiei de intretinere ar fi posibil sa solicitati prin Ministerul Justitiei localizare parinte, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate. In baza acestei conventii se poate solicita si stabilirea paternitatii... bineinteles, scopul fiind stabilirea pensiei. Ideal ar fi sa cunoasteti adresa acestuia... daca lucreaza cu forme legale treburile ar fi mai simple, autoritatile din Olanda il pot localiza cu usurinta... depinde de autoritatile din tara in care se transmite cererea.

Ar fi posibil sa solicitati plata pensiei de intretinere retroactiv pe o perioada anterioara introducerii cererii, daca dovediti ca cererea a fost intarziata din cauza tatalui.

Este indicat ca martor în proces chiar tatăl pârâtului. Sigur va confirma cele arătate de reclamantă. Reaua credință a pârâtului nu ar trebui să afecteze interesele minorului.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs puteti sa credeți ce doriți,din punctul meu de vedere sunt sanse mari sa nu ajungeți în faza desemnarii unui avocat curator,exista posibilitatea anularii în procedura regularizări.Paratul.poate sa nu raspunda la tel sau mail ,de unde are instanta garanție ca nr de trl/adresa respectiva ii aparțin..?

Copilul are 8 ani, îl cunoaște și este normal să fie recunoscut și întreținut. Ține legătura cu tatăl doar că nu ne comunica adresa de domiciliu. Din câte știu, există posibilitatea interogării și la distanță, prin mijloace tehnice. De ce nu acum?

gi-jane2 a scris:

Nu prea inteleg care e scopul actiunii dvs. Vreti doar sa aiba nume in certificat sau ?
Cheltuielile de judecata sunt destul de mari si cu avocatul lui si cu al dvs. Daca nu stiti de el, nu obtineti mai nimic, nici aceste cheltuieli, niic pensie si nici tata de adevaratelea.
Poate mai asteptati, poate se intoarce sau aflati de o adresa sau locul de munca, poate intalniti pe cineva care sa fie tata adevarat si sa va adopte copilasul...
Actiunea nu se prescrie, deci e timp.
Sunt sigură că pârâtul a fost deja contactat prin intermediul telefonului sau WhatsApp. Citarea prin mijloace electronice nu este valabilă?

Avocat Neagu Elena a scris:

Exista posibilitatea ca cererea sa fie anulata sau sa fiți obligata sa plătiți un avocat( curator este denumirea legala) care sa îl reprezinte pe parat in cadrul procesului, astfel încât comunicarea cererii sa fie făcută la acesta și sa-i poata face apărările legale necesare în termenele procedurale.
Va recomand sa va angajați un avocat deoarece riscați sa faceți cheltuieli mai mari decât cele la care v-ati fi așteptat încercând sa va redactati singura cererea sau sa va reprezentați in instanta



Cerere de stabilire a paternității dar nu cunosc domiciliul efectiv al pârâtului, doar Nr de telefon, WhatsApp și adresa de email. In cazul lipsei adresei pârâtului mi se poate anula cererea?
Am declarat că pârâtul locuiește și muncește în Olanda.
Puteți, vă rog, să-mi indicați articolul de lege?
Cu mulțumiri.

Cornel Vasile a scris:

Cadrele didactice sancționate cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă nu pot ocupa posturi didactice/catedre în învățământul preuniversitar de stat pentru o perioadă de 7 ani școlari.

Am fost concediata disciplinar ( pe legea educației) din învățământ. Legea educației prevedea că nu mai poți fi reangajat. Ăsta ar însemna o sancțiune pe viață. Cum mă pot "reabilita" sau cum pot ataca articolul de lege astfel încât să mă pot reangaja prin concurs?
Mulțumesc
Deținut regim închis pt 5 ani dorim să-i facem dosar de pensionare. Dar este nevoie de procură și să fie văzut de un medic specialist. Cum putem proceda?