avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de stabilire a paternității dar nu cunosc ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de stabilire a paternității dar nu cunosc domiciliul ...

Cerere de stabilire a paternității dar nu cunosc domiciliul efectiv al pârâtului, doar Nr de telefon, WhatsApp și adresa de email. In cazul lipsei adresei pârâtului mi se poate anula cererea?
Am declarat că pârâtul locuiește și muncește în Olanda.
Cel mai recent răspuns: Irinaangelica , utilizator 20:53, 26 Ianuarie 2024
Exista posibilitatea ca cererea sa fie anulata sau sa fiți obligata sa plătiți un avocat( curator este denumirea legala) care sa îl reprezinte pe parat in cadrul procesului, astfel încât comunicarea cererii sa fie făcută la acesta și sa-i poata face apărările legale necesare în termenele procedurale.
Va recomand sa va angajați un avocat deoarece riscați sa faceți cheltuieli mai mari decât cele la care v-ati fi așteptat încercând sa va redactati singura cererea sau sa va reprezentați in instanta

Nu prea inteleg care e scopul actiunii dvs. Vreti doar sa aiba nume in certificat sau ?
Cheltuielile de judecata sunt destul de mari si cu avocatul lui si cu al dvs. Daca nu stiti de el, nu obtineti mai nimic, nici aceste cheltuieli, niic pensie si nici tata de adevaratelea.
Poate mai asteptati, poate se intoarce sau aflati de o adresa sau locul de munca, poate intalniti pe cineva care sa fie tata adevarat si sa va adopte copilasul...
Actiunea nu se prescrie, deci e timp.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Sunt sigură că pârâtul a fost deja contactat prin intermediul telefonului sau WhatsApp. Citarea prin mijloace electronice nu este valabilă?

Avocat Neagu Elena a scris:

Exista posibilitatea ca cererea sa fie anulata sau sa fiți obligata sa plătiți un avocat( curator este denumirea legala) care sa îl reprezinte pe parat in cadrul procesului, astfel încât comunicarea cererii sa fie făcută la acesta și sa-i poata face apărările legale necesare în termenele procedurale.
Va recomand sa va angajați un avocat deoarece riscați sa faceți cheltuieli mai mari decât cele la care v-ati fi așteptat încercând sa va redactati singura cererea sau sa va reprezentați in instanta

Copilul are 8 ani, îl cunoaște și este normal să fie recunoscut și întreținut. Ține legătura cu tatăl doar că nu ne comunica adresa de domiciliu. Din câte știu, există posibilitatea interogării și la distanță, prin mijloace tehnice. De ce nu acum?

gi-jane2 a scris:

Nu prea inteleg care e scopul actiunii dvs. Vreti doar sa aiba nume in certificat sau ?
Cheltuielile de judecata sunt destul de mari si cu avocatul lui si cu al dvs. Daca nu stiti de el, nu obtineti mai nimic, nici aceste cheltuieli, niic pensie si nici tata de adevaratelea.
Poate mai asteptati, poate se intoarce sau aflati de o adresa sau locul de munca, poate intalniti pe cineva care sa fie tata adevarat si sa va adopte copilasul...
Actiunea nu se prescrie, deci e timp.
Dvs puteti sa credeți ce doriți,din punctul meu de vedere sunt sanse mari sa nu ajungeți în faza desemnarii unui avocat curator,exista posibilitatea anularii în procedura regularizări.Paratul.poate sa nu raspunda la tel sau mail ,de unde are instanta garanție ca nr de trl/adresa respectiva ii aparțin..?

Alte discuții în legătură

Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Actiune(cerere) proces paternitate si pensie alimentara ancaruxandra ancaruxandra Buna seara, In urma unei relatii de concubinaj, acum 4 luni s-a nascut fetita mea Catinca Maria...inainte de a naste, tatal ei a plecat din tara, dar ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgent.....stabilire paternitate eueu eueu Buna ziua.Asi dori sa intreb ce se intampla intr-un proces de paternitate daca tatal biologic a fost chemat in instanta si nu s-a prezentat si nici nu se va ... (vezi toată discuția)