avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla datele de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla datele de identificare ale unei persoane?

Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla datele de identificare ale unei persoane(domiciuliu/resedinta, CNP etc)? Trebuie sa fac o cerere politiei?
Concret, am imprumutat o suma de bani unei persoane prin aplicatia Revolut, la care ii stiu doar numele si numarul de telefon. Am dovadata transferului precum si conversatii pe whastapp privind imprumutul.
Problema este ca persoana nu mai restituie imprumutul si vreau sa o actionez in instanta pentru recuperare si evident am nevoie de datele de identificare ca sa poata fi citata precum si sa deschid actiunea la instanta legal competenta.
Mentionez ca, cunosc doar locul de munca a persoanei, unde isi desfasoara activitatea ca PFA.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Irinaangelica , utilizator 22:34, 13 Martie 2024
Buna ziua,
Pentru aceste informatii trebuie sa va adresati Evidentei Populatiei dar fara sa stiti CNP-ul persoanei, nu va poate ajuta. O varianta ar mai fi compania de telefonie mobila, daca acea persoana are abonament dar nu va vor da aceste informatii fiind confidentiale, eventual sa le ceara instanta.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca ma adresez politiei, nu imi vor raspunde cererii? Mi se par cei mai in masura pentru a afla aceste informatii, in afara de instanta.Daca cererea este depusa la instanta fara a cunoaste domiciliul/resedinta, nu va respinge cererea?Se poate cita paratul la locul de munca?
Evidenta populatiei nu poate identifica o persoana doar dup nume, fara CNP. Dvs. puteti incerca si va vor raspunde daca se poate. In instanta, desi riscati sa se respinga cererea, puteti depune asa si solicitati sprijinul instantei pentru aflarea domiciliului.
Mai aveti o sansa daca stiti cum se numeste PFA-ul respectivului. Poate reusiti sa obtineti de la Registrul Comertului Informatii legate de PFA si acolo ar trebui sa fie trecute si datele persoanei autorizate.
ONRC-ul nu cred ca elibereaza datele de identificare ale persoanelor deoarece sunt date cu caracter personal. Cand mai mai solicitat copii dupa documente firme, erau blurate datele personale...

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa caut o persoana? chiriachez chiriachez Buna ziua! am si eu o intrebare: trebuie sa facem susccesiunea dupa decesul parintilor nostrii. Eu sunt din Targoviste si am un frate in Bucuresti de care nu ... (vezi toată discuția)
Lipsa cnp dintr-un contract mai vechi - are consecinte ? Vranceanud Vranceanud Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot sa gasesc o persoana(este vorba despre mama ... Floarea Ana Floarea Ana Buna ziua ,cum pot sa gasesc o persoana(este vorba despre mama mea) daca ii stiu numele actual ,cnp-ul si tara unde se afla ?? Persoana pe care o caut este ... (vezi toată discuția)