avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea11111

Activitate Mircea11111

Bună ziua,
Locuiesc la etajul 4 iar după cum scrie și în titlul acestei postări, mă confrunt, în baie, cu fumul de țigară al unui vecin de la etajul 3. Domnia sa fumează în baie, că de, tronsonul nostru nu este prevăzut cu balcon și pe geam intră frigul. De la o vreme fumează așa de mult încât nici ventilatorul, care merge non stop, nu mai face față. Menționez că pe timp de vară acesta fumează la geam, lucru care nu mă afectează deoarece am aer condiționat și deschid geamul doar pentru a aerisi. Am încercat să vorbesc cu domnia sa dar bineînțeles că am primit un răspuns să îi spunem nu tocmai manierat.
Am citit celelalte postări dar nici una dintre ele nu oferă o soluție legală clară, de aceea vă rog cine cunoaște demersurile legale să mă ajute.
Vă mulțumesc!
Adam Grecu a scris:

In cadrul as. prop. trebuie sa existe un regulament, o procedura ce trebuie urmata de catre toti proprietarii.


Din pacate nu exista asa ceva in Regulamentul de Ordine Interioara.

Adam Grecu a scris:


Observ ca ai incercat sa executi operatiunea de demontare a contorului, ca la carte, in prezenta adminului, care sa verifice sigiliul si indexul, sa se completeze un proces verbal. Ei, daca nu se prezinta nimeni, nu demontezi nimic si ii lasi sa vorbeasca. Acu' intreb si eu: s-a hotarat la nivel de asociatie demontarea apometrelor si verificarea lor metrologica, sau ai ramas dumneata ultimul?


In cadrul A.G. mi s-a atras atentie doar mie, dar dupa ce am facut eu asta au musamalizat procesul verbal de la A.G. si au cerut ca toata lumea sa faca asta .

Pe mine ma interesa daca exista vreo lege care reglementeaza acest lucru .

Va multumesc !
Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca aceste informatii exista deja, dar in cautarile mele pe acest forum nu le-am gasit.
In cadrul A.G., verbal, mi s-a spus ca ar trebui sa duc apometrul de apa rece pentru verificarea metrologica( apometrul montat in 2014).
In luna Mai am anuntat administratorul ca vreau sa il schimb si am stabilit de comun acord o zi.
In ziua respectiva administratorul a refuzat sa intre in apartament si a insistat sa scot eu apoemtrul ( fara a fi verificat sigiliul sau indexul inainte) si sa il duc personal la biroul acestuia.
Bineinteles ca am refuzat. In cele din urma, dupa 2 vizite la primarie s-a schimbat si apometrul, cu comisie cu proces verbal.
Intrebarile mele sunt:
1. Conform legilor in vigoare cum ar trebui sa se desfasoare aceasta operatiune,ca la carte?
2. Cine trebuie sa convoace/formeze acea comisie ? (Precizez ca in trecut am cerut cai de contact pentru Presedinte, Cenzor, Vice Presedinte si Administrator, dar nu am primit nimic, deci singura mea cale de contact este Administratorul in timpul programului.Presedintele nici macar buna ziua nu imi da, chiar daca eu sunt cel ce spune primul)
Va multumesc!