avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se procedeaza la schimbarea apometrelor(legal)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se procedeaza la schimbarea apometrelor(legal)

Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca aceste informatii exista deja, dar in cautarile mele pe acest forum nu le-am gasit.
In cadrul A.G., verbal, mi s-a spus ca ar trebui sa duc apometrul de apa rece pentru verificarea metrologica( apometrul montat in 2014).
In luna Mai am anuntat administratorul ca vreau sa il schimb si am stabilit de comun acord o zi.
In ziua respectiva administratorul a refuzat sa intre in apartament si a insistat sa scot eu apoemtrul ( fara a fi verificat sigiliul sau indexul inainte) si sa il duc personal la biroul acestuia.
Bineinteles ca am refuzat. In cele din urma, dupa 2 vizite la primarie s-a schimbat si apometrul, cu comisie cu proces verbal.
Intrebarile mele sunt:
1. Conform legilor in vigoare cum ar trebui sa se desfasoare aceasta operatiune,ca la carte?
2. Cine trebuie sa convoace/formeze acea comisie ? (Precizez ca in trecut am cerut cai de contact pentru Presedinte, Cenzor, Vice Presedinte si Administrator, dar nu am primit nimic, deci singura mea cale de contact este Administratorul in timpul programului.Presedintele nici macar buna ziua nu imi da, chiar daca eu sunt cel ce spune primul)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mircea11111 , utilizator 17:59, 24 Iunie 2018
Mircea,
In cadrul as. prop. trebuie sa existe un regulament, o procedura ce trebuie urmata de catre toti proprietarii.
Observ ca ai incercat sa executi operatiunea de demontare a contorului, ca la carte, in prezenta adminului, care sa verifice sigiliul si indexul, sa se completeze un proces verbal. Ei, daca nu se prezinta nimeni, nu demontezi nimic si ii lasi sa vorbeasca. Acu' intreb si eu: s-a hotarat la nivel de asociatie demontarea apometrelor si verificarea lor metrologica, sau ai ramas dumneata ultimul?
Daca onor presedintele si ceilalti sunt cu nasul pe sus, trebuie sa colaborezi cu administratorul, ca pana la urma cu dansul ai treaba.
In legatura cu salutul, o "vorba": a saluta pe cineva, nu este obligatoriu, dar raspunsul, da!.
Intelege ce vrei!
Succes!
Adam Grecu a scris:

In cadrul as. prop. trebuie sa existe un regulament, o procedura ce trebuie urmata de catre toti proprietarii.

Din pacate nu exista asa ceva in Regulamentul de Ordine Interioara.

Adam Grecu a scris:

Observ ca ai incercat sa executi operatiunea de demontare a contorului, ca la carte, in prezenta adminului, care sa verifice sigiliul si indexul, sa se completeze un proces verbal. Ei, daca nu se prezinta nimeni, nu demontezi nimic si ii lasi sa vorbeasca. Acu' intreb si eu: s-a hotarat la nivel de asociatie demontarea apometrelor si verificarea lor metrologica, sau ai ramas dumneata ultimul?

In cadrul A.G. mi s-a atras atentie doar mie, dar dupa ce am facut eu asta au musamalizat procesul verbal de la A.G. si au cerut ca toata lumea sa faca asta .

Pe mine ma interesa daca exista vreo lege care reglementeaza acest lucru .

Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Mircea11111, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare apometre tomasso tomasso Pentru verificarea apometrelor din ap. de catre administrater este necesar sa existe o hot. a ad. gen., in acest sens in prealabil sau adm. dispune eventual ... (vezi toată discuția)
Sigilare apometre celeonora celeonora Buna ziua, Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa vsu vsu Buna ziua! De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale ... (vezi toată discuția)