avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilare apometre

Buna ziua,
Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ..Apometrele din apartamentul meu au fost sigilate cu sigiliul firmei montatoare.Presedintele blocului m-a somat telefonic sa ii permit sigilarea apometrelor,cu un sigiliu ales de ei , in caz contrar imi vor imputa toate "pierderile''. Nu toti locatarii au fost de acord, eu personal nu am nimic impotriva, dar ceea ce vreau sa stiu este daca acest presedinte ,ce are un comportament usor deplasat , are dreptul sa sigileze aceste apometre, el nefiind un metrolog atestat .
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:15, 26 Februarie 2014
Are acest drept atata timp cat asa s-a hotarat in adunarea generala (de cate cei care au fost prezenti) si asa este si normal sa existe un sigiliu unitar la nivelul asociatiei (De ce? Multi fura apa. Simplu!)
Ne puteti spune care este legatura intre presedinte, metrolog si sigilare apometre?
Si la noi am hotarat sa sigilam apometrele si am avut marea surpriza sa descoperim apometre sigilate cu masini de spalat legate inainte de apometru, apometre desigilate care aveau cadranul desfacut si dupa ce indica 1 mc era ridicat ca sa nu mai contorizeze,etc.
Acum toata lumea are sigilii personalizate si numerotate de asociatie.
Trebuie facuta diferenta dintre sigilarea metrologica - pe care o executa un laborator metrologic si care atesta o functionare in parametri normali pentru acel tip de aparat si sigilarea apometrului in instalatia de apa a unui apartament.
Sigilarea apometrelor de catre firma montatoare poate fi foarte valabila doar in cazul in care as. prop. are o intelegere scrisa de prestari de servicii cu acea firma. Daca as. prop. nu are acel contract, atunci sigiliile respective nu au nicio valoare. In fond cine pune sigiliul (eventual personalizat) poate sa si verifice, periodic existenta/inexistenta,violarea sigiliilor.
Noi la asociatie ne-am comandat sigilii personalizate, cu numar unic. Am procedat la sigilarea tuturor apometrelor din asociatie, avem o situatie centralizata a acestora. Mai mult, dupa sigilare am intocmit si un proces verbal in doua exemplare... Cu toate acestea, proprietarii inca mai distrug sigiliile sub diverse pretexte. Noi suntem romani!

Deci, presedintele as. prop. a procedat corect, insa lipsa de comunicare duce la neintelegeri, vedeti ca si spuneti :

Nu toti locatarii au fost de acord, eu personal nu am nimic impotriva, dar ceea ce vreau sa stiu este daca acest presedinte ,ce are un comportament usor deplasat , are dreptul sa sigileze aceste apometre, el nefiind un metrolog atestat .

Pentru sigilarea apometrelor in instalatie nu ai nevoie de niciun atestat. Este ca si cum ai incuia usa unei magazii dupa care aplici un sigiliu din hartie, cu sarma, cu ata si ceara de sigilii. Sigiliul acesta garanteaza ca nu s-a deschis (neautorizat) la usa respectiva. Cine recunoaste sigiliul? Cel care l-a aplicat. Asa se intampla si cu sigiliile aplicate apometrelor!
Multumesc pentru opinii.
Dar pe dumnealui (presedinte),cine il verifica? In apartamentul dumnealui de 3 camere locuiesc 7 persoane, iar pe timp de vara consumul de apa rece ,declarat si afisat pe lista de intretinere variaza intre 30 si 70 lei, iar la apartamentul meu ,unde nu locuieste nimeni ,"consumul" estimat de dumnealor , a fost intre 185 si 370 lei, deoarece nu am transmis indexul .Oare este corect sau rea vointa?
Formati o comisie de verificare a apometrelor si verifificati si apometrele presedintelui, el nu este stapanul blocului, trebuie sa plateasca cotele de intretinere la fel ca toata lumea.
Daca aveti dubii in ceea ce priveste repartizarea facturilor, aveti dreptul sa contestati acest lucru in termen de 10 zile de la data afisarii listei, iar presedintele este obligat sa va dea raspunsul in 7 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi montez singur apometre ? cartaya cartaya va salut , sunt din craiova , locuiesc la un apartament de 3 camere si am doua bai . pana acum foloseam o singura baie ( ce mare ) , iar de curand am renovat ... (vezi toată discuția)