avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre apartament

Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa duc Procesul verbal la asociatie pt a veni sa le sigileze (asa am inteles). Voiam sa intreb, cum este, dpdv legal, corect, sa mi se calculeze apa pe luna martie. Mie mi se pare normal ca pt perioada 17-31 martie sa se calculeze apa conform apometrelor (nu pausal), insa mi s-a spus ca nu e posibil, ca ar fi trebuit sa le montez pana in 15 martie ca sa se calculeze asa. Drept urmare, asociatia ma pune sa platesc tot pausal toata luna martie.
multumesc ,astept un raspuns de la dvs
Alina
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:28, 22 Martie 2012
alinatinu a scris:

pt a veni sa le sigileze (asa am inteles).

Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta a aplica sigiilii la nivelul aparatelor individuale de contorizat consum individual
In situatia dvs,reprezentantul asociatiei de proprietari urmeaza sa constate montarea acestora,indexul si starea de functionare
Teoretic aveti dreptate referitor la perioadele distincte de calculare consum apa.
Practic,problema este conditionata de profesionalismul si interesul si poate fi solutionata numai de catre persoana responsabila de calculul consumurilor individuale
Art. 27. - Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari;
b) adopta, modifica sau revoca hotarari;


De exemplu la noi s-a hotarat ca sigiliul de bransament sa fie cel al asociatiei la toate aparta
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Trebuie sa respectati hotararea / regulamentul adoptat in acest sens.
In opinia mea, asociatia poate sa va i-a in considerare apometrele incepand cu luna aprilie, insa aveti grija ca la inceputul lunii sa se faca lecturarea acestora , sa va i-a in calcul si apa inregistrata in perioada 17-31 martie.

Pentru @ynocentta - se pare ca nu ati vazut cam de multisor un apometru sigilat in instalatia interioara a unui apartament.
Sunt doua sigilii acolo. Unul este sigiliul metrologic si este aplicat numai dupa ce apometru este verificat la un laborator metrologic care elibereaza si un buletin de verificare metrologica; acest sigiliu garanteaza faptul ca "aparatul" poate sa fie montat in istalatie si se incadreaza in clasa de precizie indicata pe aparat.
Al doi-lea sigiliu, este aplicat de as. prop. si se aplica pentru ca apometrul sa nu fie scos din instalatie. Deci doamna are dreptate si inainte de data de 31 martie, trebuie sa merarga la as. prop. sa-i informeze in scris ca si-a montat apometre, sa predea copii dupa buletinele de verificare metrologica.
As completa, ca daca se umbla la acel sigiliu aplicat de metrologie, acel apometru nu mai este primit la verificare din start. Reprezentantii asociatilor care constata violarea acestor sigilii ar trebui sa ii spuna proprietarului sa isi cumpere alt apometru nou, ca nu vor admite smecherii.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)