avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre

Buna ziua. Mi'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat intamplator de la celalalt muncitor care mi'a facut bucataria ca trebuia sa chem firma autorizata sa imi puna iar sigiliul la apometre. Intentionez sa ma duc sa anunt firma care se ocupa cu apometrele dar imi este teama intr'un fel. Intrebarea este risc sa primesc vreo amenda ca nu i'am anuntat la timp, ma vor sanctiona intr'un fel? :((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:35, 17 Iulie 2014
Mergeti si solicitati verificarea periodica a apometrelor (o data la doi ani), si cu ocazia asta va pune si un nou sigiliu. Daca era la curent era mai grav :)
verificarea periodica a apometrelor este contra cost?
Mergeti si solicitati verificarea periodica a apometrelor (o data la doi ani), si cu ocazia asta va pune si un nou sigiliu. Daca era la curent era mai grav

Ce legatura exista intre desigilarea apometrului (si furtul apei, nu putem sa stim) si verificarea periodica la doi ani (de unde ati scos si chestia asta cu verificarea la 2 ani?) ?
Daca se rupe un sigiliu (indiferent de la ce) nu este tot aia, trebuia anuntata conducerea asociatiei si stiau ei ce este de facut inainte de a rupe sigiliu, acum cum demonstrati ca nu ati consumat toate "pierderile" din condominiu?
Corect. Trebuia sa anuntati administratorul asociatiei ca o sa efectuati lucrari la instalatia de apa, ca inlocuiti conductele... si o sa trebuiasca sa demontati si sa montati la loc apometrele. Administatorul venea, vedea, nota indexul... si imediat dupa montarea apometrului in instalatie punea sigiliul pe apometrele dumneavoastra.
Apometrele se sigileaza in instalatie de asociatie (administrator, un membru al comitetului sau instalatorul asociatiei). Nu se apeleaza la firme din afara asociatiei. Nu va amendeaza nici o firma din intreaga Romanie daca ati desigilat, desfiintat, spart sau aruncat pe geam apometrul. Doar cu asociatia discutati.
Mergeti acum la administartor si spuneti-i ca acum ati desigilat apometrul din greseala. O sa puna sigiliul si va vedeti de viata inainte.
pai de asta ma tem sa anunt conducerea asociatiei si incerc sa gasesc o solutie sa nu ma trezesc ca imi pun in cap toate pierderile din condominiu :((
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
popaclaudiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre sigiliu asociatie alina_25 alina_25 Anul tyrecut am facut verificarea metrologica a apometrelor din locuinta anul acesta luna aceasta cand mam dus la sociatie mi s-a spus de catre ... (vezi toată discuția)
Sigilare apometre celeonora celeonora Buna ziua, Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ... (vezi toată discuția)