avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre

Buna ziua. Mi'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat intamplator de la celalalt muncitor care mi'a facut bucataria ca trebuia sa chem firma autorizata sa imi puna iar sigiliul la apometre. Intentionez sa ma duc sa anunt firma care se ocupa cu apometrele dar imi este teama intr'un fel. Intrebarea este risc sa primesc vreo amenda ca nu i'am anuntat la timp, ma vor sanctiona intr'un fel? :((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:35, 17 Iulie 2014
Verificarea apometrelor este contra cost
Apometrul in discutie,tehnic a inregistrat lunar consumul individual ?
In perioada de la ruperea sigiliului pana in prezent ati comunicat lunar indexul de consum?
Daca ati comunicat lunar indexul ,care demonstreaza ca ati avut consum individual.apelati la firma autorizata si acreditata si solicitati sigilarea apometrului
Chemati un instalator care are cleste de sigilat sa va sigileze apometrele in chestiune.
Sa ne mai lamurim un pic.
Apometrul are un sigiliu din fabrica, sigiliu ce se rupe si se pune altul la fiecare verificare metrologica. Cum verificarea metrologica este facuta de laboratoare de metrologie, acestea sunt cele care pun acest sigiliu.
Apoi apometrul cand se instaleaza la locul de consum, trebuie sigilat la cele doua capete (intrare si iesire), adica se pune sigiliu care sa nu permita scoaterea acestuia de pe conducta in care a fost fixat decat daca se rupe sigiliul. Acest sigiliu se aplica de asociatia de proprietari si nu de cineva din afara asociatiei, autorizat sau neautorizat.

In cazul dumneavoastra care sigiliu l-ati rupt, primul sau al doilea? Cel pus de metrologie sau cel pus de asociatie?
al doilea..dar nu inteleg ce treaba are asociatia. e ca si la curent sau gaze daca rupi acel sigiliu trebuie sa ii chemi pe cei in masura nu? nu vad rostu administratorului :-/
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
popaclaudiu, utilizator
Daca aveti contract cu furnizorul de apa si platiti apa direct la furnizor sigur ca nu aveti treaba cu asociatia. Facand comparati cu energia electrica din apartamentul dumneavoastra, sper sa ne lamurim. Cu furnizorul de energie electrica aveti contract si platiti direct la acest furnizor in baza facturii.
Furnizorul dv de apa va emite factura separat numai dumneavoastra, aveti contract separat cu acesta?
Nu platiti apa la asociatia de proprietari?
Eu cred ca platiti apa la asociatia de proprietari, ca administratorul intocmeste listele de plata, ca la asociatie se gestioneaza consumul dumneavoastra si al tuturor proprietrilor din acea asociatie s.a.m.d. Si cred ca asa este pentru ca ati postat intrebarea dumneavoastra in acest forum ce trateaza problemele asociatiei de proprietrai iar in mesajul urmator chiar spuneti ca
ma tem sa anunt conducerea asociatiei si incerc sa gasesc o solutie sa nu ma trezesc ca imi pun in cap toate pierderile din condominiu

Asadar dumneavoastra stiti, intelegeti ca asociatia gestioneaza blocul, scara dumneavoastra iar in ultimul mesaj spuneti ca
nu inteleg ce treaba are asociatia
.

Recititi ce ati scris, reganditi si vedeti ca dumneavoastra aveti treaba numai cu asociatia si nu cu furnizorul de apa. Eu ma bazez pe ceea ce ati scris dumneavoastra.
Dupa ce ati precizat ca este vorba de al doilea sigiliu, cel ce sigileaza apometrul in instalatie si nu cel de la metrologie, este si mai evident ca numai la asociatie trebuie sa apelati si nu in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre sigiliu asociatie alina_25 alina_25 Anul tyrecut am facut verificarea metrologica a apometrelor din locuinta anul acesta luna aceasta cand mam dus la sociatie mi s-a spus de catre ... (vezi toată discuția)
Sigilare apometre celeonora celeonora Buna ziua, Administratia blocului a hotarat sigilarea apometrelor individuale din apartamente.Apartamentul ce il detin in blocul respectiv este nelocuit ... (vezi toată discuția)