avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare apometre sigiliu asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare apometre sigiliu asociatie

Anul tyrecut am facut verificarea metrologica a apometrelor din locuinta anul acesta luna aceasta cand mam dus la sociatie mi s-a spus de catre administrator ca vor sa faca o verificare a apometrelor si ca sa puna un sigiliu in plus la apometre si ca aceasta veriuficare nu costa nimica >
Cam despre ce este vorba ? Ati mai auzit de asa situatii ?
Eu nu inteleg de ce trebuie cei de la asociatie sa puna un sigiliu in plus atata timp cat apometrele au fost verificate metrologic si sigilate la loc ?
Este asa ceva legal si daca da unde se mai poatepune acest sigiliu avand in vedere ca deja sa pus sigiliu de la firma autorizata de a verificat apometrele .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:30, 4 Octombrie 2015
Probabil ca au diferente mari la apa si incearca sa impiedice "sustragerea" de apa. Daca s-a decis in Cex asta cereti dovada procesului vb al adunarii Cex. Daca exista aceasta decizie si se face la toata lumea atunci este ok. Aveti vreun motiv sa va impotriviti mai ales ca nu va costa nimic?
Nu stiu mi se pare ridicol avand in vedere ca toate aceste apometre au fost verificate dar in fine daca unele persoane doar asa ganduri pot avea sa le fie de bine nu am nimic de ascuns.Totusi ma intreb unde poate fi pus al doilea sigiliu avand in vedere ca este deja unul pus.
Probabil se va instala prin aceleasi gauri ca si sigiuliul instalatorului. Inca odata, nu va va strica nimic la instalatie inca un sigiliu.

La noi in asoc l-am gasit pe unul care avea atata energie incat intre controalele aministratiei trimestriale isi scoatea apometrele si le reinstala. Asta ca exemplu, sa va mirati de ce e lumea in stare. Dupa chestia asta ne-au scazut diferentele de apa cu 50 m3 lunar...
Daca vor sa puna un sigilul peste cel al laboratorului de metrologie, e treaba lor, sa-l puna.
Dar poate nu ati inteles bine si se vrea sigilarea apometrelor "in instalatie" si nu sigilarea peste sigiliul metrologic.
Apometrul se instaleaza pe conducta de apa, cu un capat la intrarea apei si unul la iesirea apei. Cele doua capete ale apometrului se mufeaza in conducat siu acoilo, la imbinare se pun sigilii de care administratotrul asociatiei. De ce? Simplu. Daca nu ar fi sigilat apometrul "in instalatie", acesta se poate demonta si monta la loc oricand (fara a afecta sigiliul metrologic) iar intre timp proprieatrul consuma apa fara sa fie contorizat.
Adriantot a scris:

Cele doua capete ale apometrului se mufeaza in conducat siu acoilo, la imbinare se pun sigilii de care administratotrul asociatiei. De ce? Simplu. Daca nu ar fi sigilat apometrul "in instalatie", acesta se poate demonta si monta la loc oricand (fara a afecta sigiliul metrologic) iar intre timp proprieatrul consuma apa fara sa fie contorizat.

La asta ma refeream si eu, Dl Adrian v-a explicat mai bine decat am fost eu in stare. :)

Alte discuții în legătură

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Apometrele de apartament bozzont bozzont Locuiesc intr-un bloc format din 2 scari a cate 16 apartamente fiecare. Cu toate ca nr de aparamente este foarte mic si toate apartamentele au apometre de apa ... (vezi toată discuția)