avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot sa imi montez singur apometre ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot sa imi montez singur apometre ?

va salut , sunt din craiova , locuiesc la un apartament de 3 camere si am doua bai .
pana acum foloseam o singura baie ( ce mare ) , iar de curand am renovat apartamentul si am hotarat sa intrebuintez si baia cea mica.
Am refacut instalatiile sanitare si as vrea sa montez doua apometre unul de apa rece , unul de calda , pana acuma baia era nefunctionala , avem dopuri la apa, deci nu aveam montat apomentre .
cum as pute sa procedez ?
am vazut mai multe modele de apomentre . Daca comand doua apometre de la o firma si mi-le montez eu sau un instalator care se pricepe pot face lucrul acesta ? pot face acest lucru ?

sau trebe sa le monteze vreo firma autorizata care pune sigiliu ?
Contorizarea apartamentelor din cadrul Asociatiilor de Locatari/ Proprietari se va face numai de catre firme autorizate de A.N.R.S.C. Astfel firmele au obligatia sa obtina si sa prezinte din oficiu sau la cererea clientului aceasta autorizatie. Modalitatea de repartizare a costurilor (la incalzire si apa calda de consum) trebuie sa respecte Normativul si Metodologia de calcul prevazuta de Ordinul 233/2004.
Firma care a comercializat si a montat aparatele de masura are obligatia de a asigura garantie pentru lucrare si pentru aparatele de masura montate.

[ link extern ]
Aceaasi firma autorizata trebuie sa sigileze contorul si supapa de sens.
L.C.
Salut Craiova!
Este necesar sa mergeti la as. prop. sa puneti toate aceste intrebari pentru ca actiunea dvs. sa fie cat mai legala si sa fiti luati in evidenta de catre aceasta.
Faza cu sigilatul apometrului in instalatie: acest lucru este de competenta as. prop. in fata careia raspundeti, nu vine o firma, chiar autorizata sa-mi puna sigiliu pe apometre si mai departe ce se intampla? Dar poate sa se intample si acest lucru daca as. prop. este comoda si nu si-a procurat un cleste de sigilat personalizat - apeleaza la o firma insca costa mai mult decat face.
Sigilii se pun peste tot, pe usi, geamuri, robineti, etc. si atunci ce facem, chemam o firma specializata?
Apometrele trebuie sa fie conforme cu cele cerute de asociatie. Daca acolo nu-i nici o cerinta specifica (de exemplu sa fie de o anumita clasa) atunci le puteri monta oricand pe cont propriu, urmand sa delcarati asta asociatiei.
Avand in vedere ca aveti un apometru la "intrarea in scara" cu verificari metrologice , cum impartiti intre voi consumurile este chestie de bucatarie interioara.La fel ar trebui sa se intample si cu caldura din sistemul centralizat dar eu cred ca ordinul ANRSC care impune un procent pentru spatii comune se refera de fapt la cu totul alta situatie dar ai cu cine te intelege?.:closedtopic:
Lucrarea pe care intentionati sa o executati nu intra sub incidenta prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor (a se vedea prevederile art. 11 lit. "f" din lege).
Conform prevederilor art. 11 alin. 1 din Legea 230/2007
Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, ..........., fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
.
De asemenea, potrivit prevederilor art. 33 alin. 1 din HG 1588/2007, pentru aprobarea Normelor de punere in aplicare a prevederilor legii 230/2007
Asociaţiile de proprietari constituite în condominii cu mai multe scări pot să îşi monteze contoare de apă pe fiecare scară în parte, pentru defalcarea consumului.
.
Din acest ultim citat rezulta cu claritate ca, asemenea asociatiei, si dvs. in calitate de locatar va puteti monta contoare de apa. Va sfatuiesc sa n-o faceti la intamplare, ci respectand tipul si clasa de precizie indicate de asociatia de proprietari, dar si conditiile de montare pe care trebuie sa le respectati pentru ca asociatia sa va ia in considerare inregistrarile. Instalarea cu un autorizat si pe baza unei schite/proiect avizat de asociatia de proprietari, va va scuti de griji ulterioare si/sau reclamatii.
Sigilarea initiala ar trebui sa o faca montatorul autorizat, ca si garantie a lucrarii pe care acesta o executa. Ulterior, dupa ce veti face verificarile metrologice periodice, desigilarea si sigilarea poate fi facuta si de catre asociatie, daca aceasta poate obtine dotarea necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Instalare apometre intr-un apartament MonicaMM16 MonicaMM16 Buna ziua. Am cumparat un apartamanet gol intr-un bloc , dupa ce l-am utilat am mers la administratia blocului pentru a cere ajutorul la montarea apometrelor, ... (vezi toată discuția)