avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare apometre intr-un apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare apometre intr-un apartament

Buna ziua. Am cumparat un apartamanet gol intr-un bloc , dupa ce l-am utilat am mers la administratia blocului pentru a cere ajutorul la montarea apometrelor, eu stiind ca se face intotdeauna cu o firma autorizata si in principiu fiecare administratie are un contract in acest sens. Raspunsul a fost sa mi le instalez singura (si cand zic singura...adica orice persoana care stie sa infileteze contorul acolo) , administratia nu are niciun contract si daca ma simt mai bine vine administratorul sa-mi sigileze apometrele :). nu ar trebui sa aiba totii locatarii acelasi tip de apometre pentru a evita factorul diferenta clasa de precizie? nu ar trebui sigilate si verificate de o firma autorizata pe toata asociatia de locatari? Exista vreo baza legala in acest sens? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Hupo , utilizator 19:56, 1 Noiembrie 2024
Nu exista acel factor, legat de precizie, toate apometrele au aceeasi precizie, de exemplu (la apometrele de apa rece), pe domeniul principal de masura, eroarea maxima e de 2%.
Exista si baza legala:[ link extern ]
Am inteles aspectul legat de precizie., multumesc
Mai mult ma intereseaza daca aceste apometre pot fi instalate de oricine? nu trebuie montate de o firma autorizata? stiu ca se pune un sigiliu si se face PV cu seria apometrului.......asta stiu de la toate asociatiile de proprietari pe unde am locuit. Aici nu se practica..... eu pot sa pun singura acel apometru? Chiar nu verifica nimeni? nu inteleg.......
Stiind ca trebuie facuta aceasta treaba cu o firma autorizata , peste tot pe unde am cerut oferta pentru montare chiuveta mi-au cerut ca inainte sa vina firma cu care asociatia are contract sa instaleze apometrele.....
Simt ca ma invart intr-un cerc.....fara iesire
Bineinteles ca veti apela la o firma ce instaleaza si puteti cere asociatiei sa vi le sigileze. Cereti firmei respective si intocmirea acelui acel PV.
Aveti noroc cu o administratie normala la cap. Cred ca toate apometrele casnice vin din fabrica insotite de un sigiliu, o sirma cu o clema decorativa ce se instaleaza strins prin urechile de pe piulitele aflate la intrarea si iesirea aparatului, in scopul de a impiedica demontarea. Cel putin ale mele asa au fost si, din pacate, la doua dintre ele instalatorul nu s-a mai obosit sa le monteze spunind ca oricum sint o gluma, sint de pomana. Nu sint chiar de pomana pentru ca intre timp administratia s-a schimbat si vrea patalamaua: procesul verbal cu firma care a instalat si sigilarea apometrelor pe cheltuiala mea. Care firma, ca era un instalator pensionar, cunoscut de-al nostru.

Pe proprietatea mea instalez cu cine vreau eu, nu imi spun ei cu cine. Dar e rost de scandal si poate de proces (dupa principiul “cine nu are apometre de care spunem noi, se considera necontorizat”).

Daca preturile sint similare, zic ca e mai bine sa va adresati unei firme, sa va puna neaparat un sigiliu inseriat si sa consemnati intr-un proces verbal. Pe viitor le inchideti gura unor dumnezei din asociatie.

Legat de clasa de precizie: e o gaselnita la moda, se pare. La noi in asociatie, in urma scandalului, am facut o statistica pe baza inregistrarilor istorice (48 de luni) si pentru apa calda media “pierderilor” a fost de 2,5%. Limita metrologica pentru apometre de apa calda este de 3% iar ale noastre erau in majoritate vechi de 20 de ani, instalate si vertical si orizontal (adica un amestec din vechile clase A si B). Acum se impinge tare in fata asa numita ‘clasa C, cu R>=125. E o scamatorie de marketing pentru cei care nu inteleg mare lucru si li se induce ideea ca astea sint perfecte si rezolva definitiv problema pierderilor. Un singur lucru rezolva in mod cert: umplu buzunarele firmelor care le monteaza si le citesc (radio).
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
Hupo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre instalate fara sigiliu. buna ziua, as dori o informatie privind apometrele instalate ... Uhuu Uhuu Buna ziua, as dori o informatie privind apometrele instalate intr-un apartamént. Aceste apometre au fost instalate in 2007, in momentul de fata decat am ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi montez singur apometre ? cartaya cartaya va salut , sunt din craiova , locuiesc la un apartament de 3 camere si am doua bai . pana acum foloseam o singura baie ( ce mare ) , iar de curand am renovat ... (vezi toată discuția)