avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi apa

Buna ziua!
De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale blocului.
Am facut o sesizare la furnizorii de utilitati, au inlocuit apometrele principale, am sigilat apometrele din apartamente, acestea fiind verificate semestrial de reprezentanti ai asociatiei.
Am observat ca, pe teava de canalizare corespunzatoare celor doua scari in cauza, curge apa incontinuu. Nu am gasit un instalator care sa-mi dea o solutie.
Aveti ceva pareri legate de aceasta problema?
Multumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:37, 29 Martie 2015
vsu a scris:



Am observat ca, pe teava de canalizare corespunzatoare celor doua scari in cauza, curge apa incontinuu.




Daca pe teava de canalizare curge apa in continuu,pe cale de consecinta exista un consumator individual ,de regula rezervor WC la care nu etansaza sistemul de inchidere
Chiar daca apometrul individual nu inregistreaza consum ,acesta se datoreaza diferentei de clasa de precizie fata de apometrul general
Referitor la apa calda,este evident ca unul dintre consumatorii individuali are deficiente la bateriile de amestec,mai ales daca este vorba si despre baterii generatie mai veche
Ati facut verificare la fiecare apartament pe fiecare consumator baie/bucatarie ?
Incercati sa faceti verificare individuala a fiecarui apartament,restul consumatorilor avand turul inchis -unde permite instalatia individuala

Depinde si cata apa curge, dar e normal sa curga.
Puteti verifica in apartamente instalatia de la wc-uri in special. Acolo e hiba deobicei.
Am verificat contoarele si la baie si la bucatarie, precum si wc-urile si nu s-au gasit defectiuni.
Cat despre scurgere, apa se duce in canalizare atunci cind este folosita, nu tot timpul. La scarile cu pierderi, apa curge mereu, la celelalte doar cind este folosita.
Cat curge? Debitul cred ca e 1l/min, cca. 40mc/luna, deci daca ar fi de la wc-uri, ar trebui sa se observe cu ochiul liber, nu?
Cum ati constatat sau ati auzit ca apa se scurge continuu?
Daca auziti aceasta scurgere la subsol, incercti sa vedeti pe ce coloane se scurge: la bai sau la bucatarii. Apoi urcati in apartamentele de pe acele coloane la etajul 3, de exemplu. Ascultati la etajul 3 daca se mai aude curgand pe coloanele de scurgere. Daca se aude, insemna ca apa curge de undeva de mai sus si mai urcati din etaj in etaj pana gasiti. Daca la 3 nu se aude scurgerea inseamna ca aceasta se produce mai jos, la 2, la 1, la parter si verificati in acele apartamente.
Avand o asemenea pierdere (20%) faceti verificarea lunar si nu semestrial pentru ca in 6 luni se aduna prea multa apa pierduta, unii pleaca in cest timp din bloc...
Poate fi si o alta cauza: daca cele 2 blocuri sunt alipite si au avut contorizare comuna, iar ulterior v-ati separat, atunci e posibil sa fi ramas vreo coloana comuna si-atunci dvs. sa platiti parte din consumul celorlalti.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
Modica, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc in baia mare intr-un bloc de locuinte care ... s-dan s-dan Buna ziua , locuiesc in Baia Mare intr-un bloc de locuinte care are 33 apartamente ( o singura scara ) si avem contorizare individuala pentru apa rece , apa ... (vezi toată discuția)