avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi apa

Buna ziua!
De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale blocului.
Am facut o sesizare la furnizorii de utilitati, au inlocuit apometrele principale, am sigilat apometrele din apartamente, acestea fiind verificate semestrial de reprezentanti ai asociatiei.
Am observat ca, pe teava de canalizare corespunzatoare celor doua scari in cauza, curge apa incontinuu. Nu am gasit un instalator care sa-mi dea o solutie.
Aveti ceva pareri legate de aceasta problema?
Multumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:37, 29 Martie 2015
La noi sunt 170 de garsoniere a 4 apometre.
Firma care efectueaza aceasta lucrare sta in bloc cam 2 saptamani si in fiecare zi lucreaza un numar de apartamente. Demontarea dureaza cateva minute. Tot ei au si acea tevusca pe care o monteaza in locul apometrelor ca oamenii sa poata folosi apa. In aceeasi zi duc apometrele scoase la bancul de proba si a doua zi vin cu ele si le monteaza.

Da, am facut aceasta verificare acum cativa ani si chiar n-a fost nicio problema.
Nu se demonteaza toate apometrele intr-o zi, daca nu e timpul fizic suficient. Se munceste pe cateva apartamente. A doua zi o echipa monteaza apometrele scoase ieri, alta echipa demonteaza altele.... si tot asa pana se termina toate apartamentele.
Multumim pentru raspuns.
Nu ne-ati spus nimic de costuri.
Ar trebui ca intreg costul adica (demontarea apometrului+ transportul dus intors la firma de verificare + verificarea apometrului + montarea + sigilarea si costul sigiliului) sa fie mai mic de 42.5 cit este costul unui apometru.
In plus nu cred ca toti au norocul sa fie bune si deci exsta riscul sa platesti apometrul 42.5 si toata treaba de mai sus.
Eu am intrebat o colega si chiar si la Bucuresti si cind inlocuiesc un simplu apometru cheama o firma si ii taxeaza cu 25 lei+tva asta daca nu vrea proprietarul sa si-l monteze singur.Apometrele le cumpara asociatiatia de proprietari pentru a fi toate la fel si a nu interveni proprietarul asupra lor.
Presupun ca la montajul mai multor apometre obtineti o reducere mai mare.
Asadar cat costa si ce firme folositi?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
w_v_w_v, utilizator
Este posibil sa fie diferente de preturi in diferite zone ale tarii. Dar apometrele obisnuite se gasesc in magazinele mari care exista cam pe intreg teritoriul Romaniei si au aceleasi preturi: 50-60-70 lei/bucata.
Acum, logic, daca inlocuim un apometru vechi cu unul nou, ori facem verificarea metrologica a celui vechi, costurile montarii si demontarii sunt apropiate.
Dar verificarea metrologica la un laborator costa 10-15 lei fata de 50-70 lei unul nou.
Ca sa vedeti costurile verificarii metrologice cautati pe site-ul furnizorului dumneavoastra de apa si apoi tot pe net alte firme, alte laboratoare din zona dumneavoastra.

Cum procedam noi?
Avand in vedere ca apometrelor le expira verificarea metrologica la date diferite, unele sunt mai noi, altele mai vechi..., atunci cand este necesara verificarea metrologica, proprietarul apeleaza la asociatie. Instalatorul nostru merge cu 1-2-3 apometre ce le are in dotare, le monteaza in locul celor din apartament iar cu cele demontate merge la laborator. In aceeasi zi sau cel tarziu in ziua urmatoare aduce apometrele verificate si le monteaza la locul lor.
Instalatorul nostru prezinta proprietarului chitanta sau bonul fiscal de la laborator cu cei 10-15 lei/aparat, cu buletinul metrologic si mai primeste un "multumesc", 5 lei, un pahar de vin sau o bere de la proprietar.
Sigur ca instalatorul cu administratorul sigileaza, consemneaza indexul s.a.m.d., operatiuni ce le fac in mod firesc fara costuri pentru proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc in baia mare intr-un bloc de locuinte care ... s-dan s-dan Buna ziua , locuiesc in Baia Mare intr-un bloc de locuinte care are 33 apartamente ( o singura scara ) si avem contorizare individuala pentru apa rece , apa ... (vezi toată discuția)