Eu cand am vandut masina, am mentionat numele cumparatorului la instrainare si am semnat ! Acum, posesoarea masinii mi-a aratat poza talonului, si am observat ca s-a inlocuit fila unde am notat si semnat instrainarea....
La DRPCIV eu figurez ca propietar, cu toate ca am depus cerere de mentionare a instrainarii ! Deci , radierea numai eu cred ca o pot cere ! Masina a fost radiata fiscal odata ce am vandut-o prin contract ...Mai nou in momentul de fata, ultimul posesor al masinii nu mai are certificatul fiscal, iar in certificatul de inmatriculare nu mai este trecuta mentiunea in care eu am trecut si semnat ca instrainez vehiculul catre primul cumparator ! Cred ca este un fals !
Am vandut o masina in urma cu 4 ani ! S-a intocmit act de vanzare, am eliberat fisa fiscala...In aceasta perioada ma sina a fost revanduta de mai multe ori , dar niciun posesor nu a inmatriculat-o ! In cele din urma , ultimul posesor doreste sa o radieze ! Cum se procedeaza , arat timp cat eu sunt proprietarul de drept al autovehiculului ?
In timp ce ieseam din parcare virand la stg, din sens contrar a venit un alt autovehicul care era inscris pe traiectorie virand si el la stg , ca sa intre in parcare! Fiind spatiul ingust si masini parcate pe partea stanga, am acrosat vehiculul pe partea dreapta, provocand zgarieturi incepand de la usa din fata pana spre aripa spate . Am incheiat o constatare amiabila , considerandu-ma vinonovata , dar nu sunt lamurita cine este cu adevarat vinovat ?
Am trimis si la CNADNR O copie dupa contractul de instrainare-dobandire , avand si radierea fiscala, impreuna cu o copie a CI, a primului cumparator ! Totodata am depus la serviciul circulatie, toate actele justificative a instrainarii , impreuna cu o cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator ! Cei de la politia rutiera mi-a spus ca numele meu se va sterge in momentul in cere un cumparator inmatriculeaza vehiculul ! Legea nu poate obliga cumparatorul sa inmatriculeze vehiculul !
Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de radiere fiscala ! Totodata am depus la DRPCIV si cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator , cu care am incheiat contractul de instrainare -dobandire ! In momentul de fata nu mai stiu unde este vehiculul si cine este proprietarul, deoarece nu s-a facut transmiterea transcrierii dreptului de proprietate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia vehicul la DRPCIV iar eu sa nu mai figurez ca proprietar ?
Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de radiere fiscala ! Totodata am depus la DRPCIV si cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator , cu care am incheiat contractul de instrainare -dobandire ! In momentul de fata nu mai stiu unde este vehiculul si cine este proprietarul, deoarece nu s-a facut transmiterea transcrierii dreptului de proprietate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia vehicul la DRPCIV iar eu sa nu mai figurez ca proprietar ?Am inteles ca este necesara o hotarare judecatoreasca .....ce trebuie facut ?