avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate ema1

Activitate ema1

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

Persoana contractuala detasata de la o institutie publica la alta. Institutia care l-a detasat face restructurari in cadrul directiei unde este angajata persoana, astfel ca toate posturile de aceeasi natura cu a lui sunt scoase la concurs in baza unei proceduri de restrucurare. (din 10 posturi raman doar 5). Avand in vedere ca persoana respectiva este detasata, deci raporturile de munca cu instititia unde se fac restructurari sunt suspendate (suspendare din initiativa angajatorului) postul lui va fi supus restructurarii sau ii pastrez postul si unul din cele 5 posturi care raman in statul de functii va fi al lui, fara a mai participa la concurs?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția restructurari conditii
Atentie mare!!! Exista niste criterii in CCM la nivel national 2007-2010 in care sunt prevazuti si unicii intretinatori de familie, care sunt exceptati in cazul unor restructurari.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Da relatia cu bunica dauneaza minorului. De cand a murit tatal minorei aceasta a facut viata un calvar mamei copilului si a tarat-o prin tribunale ani de zile. Acum in urma adoptiei noul tata al copilului are si el un cuvant de spus, pentru ca in urma adoptiei acesta are drepturi parintesti depline. Probabil ca va urma un lung proces, bunica paterna fiind foarte orgolioasa. Este clasicul razboi intre oamenii mari de pe urma carora sufera copiii. Eu incerc sa mediez situatia. Voi vedea cat voi reusi. Nu eu sunt incauza. Eu sunt doar un consilier juridic caruia i s-a adus la cunostinta aceasta speta. Inca o data va multumesc frumos.
Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta.
Anul acesta a fost pronuntata o sentinta civila de adoptie in familie. Sotul a adoptat copilul sotiei. Sotia a ramas vaduva cu mai multi ani in urma iar acum s-a recasatorit si a dorit ca sotul ei sa devina si tatal copilului. Dupa moartea fostului sot, mama copilului s-a judecat cu fosta soacra pentru incredintarea copilului, unde a si castigat. Fosta soacra adica bunica paterna a castigat dreptul de vizita - un week-end pe luna.
Dupa cum prevede legea 273/2004 unul dintre efectele adoptiei este ca adoptatul
in momentul stabilirii filiatiei prin adoptie, rudenia fireasca dintre adoptat si descendentii sai, pe de o parte, si parintii sai firesti si rudele acestora, pe de alta parte, inceteaza, cu exceptia adoptiei prevazute la art. 20 lit. b), (adica adoptia in familie) caz in care incetarea raporturilor de rudenie se aplica numai in raport cu parintele firesc si rudele parintelui firesc care nu este casatorit cu adoptatorul. Asta inseamna ca pentru minor a incetat orice fel de relatie de rudenie cu bunica din paterna. Problema este ca exista doua hotarari judecatoresti care se bat cap in cap. Precizez ca hotararea de adoptie a fost pronuntata ulterior celei de incredintare, unde bunica a castigat drept de vizita.
Intrebarea este urmatoarea: se poate inainta o actiune in instanta prin care sa se ceara anularea hotararii judecatoresti de incredintare (de fapt doar a dreptului de vizita al bunicii pentru ca incredintarea a fost catre mama)? Daca mama nu duce copilul la vizita la bunica aceasta sesiseaza executorul judecatoresc (si pe buna dreptate) deoarece ea are o hotarare definitiva si irevocabila. De anularea de drept a hotararii nu cred ca se pune problema. Eu cel putin nu am cunostinta de asa ceva, poate nu sunt eu informata.
Va multumesc