avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate danalex1970

Activitate danalex1970

Fosta electrica a fost obligata sa se imparta in doua o societate de distributie "cu firele" si o societate de furnizare "partea contractuala"
Aici avom voie sa alegem, la partea cu furnizorii, pentru ca mai toti furnizorii au posibilitatea la rindul lor sa incheie contracte "mai avantajoase" (baieti mai destepti) cu producatorii, transportatorii, distribuitorii, ajungand sa "furnizeze" energie electrica o firma din Baia Mare pentru un consumator din Constanta
Distribuitorii raman aceasi pentru ca ei au instalatiile si nu pot aparea alti distribuitori
Deci in final, daca vom alege un alt furnizor si vom castiga cativa banuti in plus pe kWh vom avea parte de aceeasi retea buna sau mai putin buna.
Răspuns la discuția cumparator de buna credinta
da un avocat care mi-a deschis actiune de evacuare admisa la judecatoria Tg-jiu, admisa la tribunalul Tg-jiu dar respinsa la curtea de apel Craiova, pentru motivul ca nu am avut relatii de locatiune cu BM, si alti doi avocati pentru actiunea de revendicare respinsa din start si la judecatoria Tg-jiu si la tribunalul Tg-jiu pe motiv ca a fost cumparator de buna credinta (in baza unei simple chitante de mina incheiate cu DIA - neproprietara); impozitul este achitat de tata si de mine din 1994 pina in 2007 inclusiv cind am facut ultimul act de succesiune la notariat si dupa mama!!!!!!!!!!!!!
Răspuns la discuția cumparator de buna credinta
a fost anulata chitanta incheiata de mine (neproprietar in anul 1996) cu DIA, anterior incheierii chitantei de catre DIA cu BM in 1998, iar actiunea de evacuare a fost deschisa in 2004
buna ziua.
am si eu nevoie de o consultatie in domeniu Parintii mei, in prezent decedati, au fost proprietarii unui apartament situat in Rovinari, jud. Gorj. in anul 1996 a fost incheiata o chitanta de mina intre mine (neproprietar in acel moment si fara procura ) si D.I.A. care a locuit in apartament din 1994 fara sa plateasca nimic, dar datorita nerespectarii unor intelegeri verbale de catre D.I.A. parintii mei mei au reziliat intelegerea; D.I.A. in acel moment in baza chitantei respective incheie o alta chitanta de mina altei persoane B.M. care intra in imobil si este si in care este si in prezent. in decembrie 2004 dupa decesul tatalui, am devenit coproprietar (cu mama) al acestui imobil si am deschis actiune de evacuare admisa la judecatorie si la tribunal dar respinsa la curtea de apel pe motiv ca nu am avut relatii de locatiune cu B.M. si ca nu s-a facut compararrea titlurilor; in septembrie 2007 am deschis actiune de revendicare respinsa la judecatorie si la tribunal ramasa irevocabila pe motiv ca a fost cumparator de buna credinta cind a incheiat chitanta de mina cu D.I.A.; intrebarea ce se pune este daca se mai poate ataca decizia si ce sorti de izbinda as avea. a existat o solicitare de actiune in constatare deschisa de DIA din 2001 -2002 pentru recunoasterea chitantei de mina incheiate de ea cu mine, dar s-a soldat cu lovirea de nulitate a acestei chitante; p.s. in iulie 2007 a decedat si mama ( al doilea coproprietar)
DIA si BM nu au nici o calitate fata de familia mea, DIA fiind tolerata de parinti sa locuiasca in imobil; DIA si-a manifestat dorinta de a-l cumpara dar nerespectind conditiile puse de parinti intelegerea a fost anulata; ulterior DIA incheie o chitanta de mina cu BM pentru imobilul in care locuia ca simpla locatara, dupa ce i-a pacalit pe parinti sa-i incheie acea chitanta cu mine ca vinzator, dar fara a avea calitate de proprietar. proprietar al imobilului am ramas eu in urma decesului mamei in 07.2007; imobilul nu este intabulat; eu impreuna cu mama am deschis actiunea de evacuare in 2004;
la incheierea chitantei de catre dia cu mine nu au fost martori si nu s-a mentionat un pret drept pentru care chitanta a fost anulata in instanta (definitiv)
multumesc
sint fiul lui alexandru virgil cel care are rolul fiscal la primarie
adeverinta mi s-a eliberat la o simpla cerere
buna ziua
am fost la primarie si am aflat ca nu exista nici o baza depusa pentru rolul fiscal; el a fost introdus pe baza anuntarii verbale ca s-a cumparat cu chitanta de mina acest teren; primarul din 1991 a spus ca va trimite borderourile la calarasi cu situatiile existente la acel moment (1991) , si ca va fi eliberat titlul de proprietate direct pe numele lui Alexandru Virgil.
la cadastru la calarasi nu exista nici o nominalizare pentru acest teren;
mi s-a comunicat ca nu au fost trimise de la primarie situatiile cu numele proprietarilor inregistrati la un moment dat cu terenurile intravilane pentru tot satul
nici Alecu Iancu la momentul incheierii chitantei nu detinea un act
primaria nu a emis niciodata vre-un titlu pe acest teren
am o mare problema:
-la data de 28.04.1991, tatal meu Alexandru Virgil, (in prezent decedat), originar din localitatea Lehliu-Sat, dorind sa achizitioneze un teren intravilan in aceasta localitate, impreuna cu Alecu Iancu (in prezent decedat), incheie un inscris sub semnatura privata, in prezenta martorilor Paraschiv Gheorghe, si Antonache Matache( in prezent ambii decedati), pentru cumpararea acestui teren in suprafata de aproximativ 1000 (o mie) de metrii patrati
-in chitanta sint mentionate datele din buletin ale tuturor cei mentionati, suma de plata catre Alecu Iancu, suma platita in doua rate la diferenta de cam o luna
- la aceasta data nu exista titlu de proprietate pentru acest teren, Legea 18/1991 - Legea fondului funciar din 14 februarie 1991 fiind abia in curs de aplicare
- pentru acest teren, la Primaria Comunei Lehliu exista rolul fiscal nr. 136, pe numele Alexandru Virgil, lucru confirmat prin CERTIFICATUL DE ATESTARE FISCALA PENTRU PERSOANE FIZICE eliberat de Primaria Comunei Lehliu la data de 18.04.2007
- mentionez ca au fost achitate din anul 1995 pina in anul 2008 taxele de impozit pentru acest rol fiscal pe numele Alexandru Virgil,
-primaria comunei Lehliu refuza din anul 2005 sa elibereze un act de proprietate pe numele uneia din parti cu toate ca incaseaza impozitul din anul 1995 pe numele Alexandru Virgil
ce actiune pot demara pentru recunoasterea chitantei in instanta si obligarea primariei pentru a elibera un act de proprietate avind in vedere ca indirect imi recunoaste dreptul de proprietate prin rolul fiscal pe numele lui Alexandru Virgil?
- intrebarea este daca pot actiona primaria in instanta pentru a o obliga sa imi emita un act de proprietate pentru ca ea in anii '91-95 a trimis borderouri la Calarasi cu situatiile existenta la momentul respectiv cu proprietarii pe terenurile intravilane,iar la mine a ramas fara nici o rezolvare,
nu pot chema in instanta vinzatorul, pentru ca si tata si vinzatorul sint decedati
va multumesc.