avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate auramanea

Activitate auramanea

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc mult.Voi face succediunea daca asa trebuie! Sigur tata nu mai are alti copii ! Si nici rude! Nici mama !
Dar am inteles, asa este procedura !

Irina Pricop a scris:

Dupa cum vi s-a spus, nu puteti face mai nimic cu apartamantul cata vreme nu dezbateti succesiunea si nu obtineti certificat de mostenitor. dvs. si mama. Pe de alta parte trebuie sa luati in considerare si faptul ca si dvs. va veti casatori, veti avea copii (daca lucrurile acestea nu s-au intamplat deja) si la decesul dvs. va fi in seama copiilor/sotului dezbaterea a 3 succesiuni, nu una. Cand va veti schimba buletinul, daca aveti adresa la apartament si doriti sa o mentineti acolo, nu va veti putea duce cu actul parintilor decedati. Daca veti dori sa inchiriati, nu o veti putea face deoarece nu sunteti proprietar. Domiciliul unui copil, al unui sot nu le veti putea stabili acolo cata vreme nu sunteti proprietarul de drept. Ca sa nu mai spun ca, in cazul in care nu faceti acte de acceptare tacita a succesiunii, veti putea fi considerata renuntatoare si, cum s-a mai spus, partea dvs. se va imparti de catre mama, cu alte rude ale tatalui. Si ca un ultim fapt, fara suparare, dar nu aveti de unde sa stiti ca nu mai exista vreun copil al tatalui in lumea asta mare. Asa ca va ajuta sa aveti actele in ordine.

Multumesc mult.Am inteles.

BarbuMonica a scris:

Fara suparare, dar eu nu inteleg cum doriti dvs sa fiti proprietar pe un anumit bun, in cazul de fata apartamentul parintilor fara acte. Si atat timp cat mama dvs traieste, este si ea proprietara pe parteamostenita de la sot dar numai dupa dezbaterea succesiunii. Daca nu doriti acum sa dezbateti succesiunea dupa tata, o puteti face dupa decesul mamei cand va trebui sa dezbateti 2 succesiuni din care una se va impozita daca vor trece cei 2 ani. In concluzie, cel mai intelept ar fi sa va faceti succesiunea dupa tatal acum si veti fi 2 mostenitori, atat dvs cat si mama. Mostenitorul e doar acela care detine un certificat de mostenitor. Nu puteti fi proprietar fara acte...........

Va multumesc !

Ok, acum imi este foarte clar ! Nu am nici o sansa de a scapa fara a da o gramada de bani statului ! (din cate stiu acesti bani se duc la stat...probabil ca o suma mai mica este taxa la notar )
Va multumesc pentru rabdare si pentru timpul acordat !

Sa aveti o zi frumoasa !

Am inteles...dar parintii mei nu mai au rude ...deci clar nu am cu cine sa impart acest bun, apartamentul.
in viitor...cand nu va mai fii nici mama mea, daca "trec" peste aceste succesiuni , pot sa dispun cum doresc de acest apartament ?
Imi cer scuze daca va asaltez cu intrebari...dar in cazul asta chiar mi se pare absurd sa dau o gramada de bani pentru ceva ce este mai mult decat evident !

MUltumesc !

Am inteles ceea ce spuneti dar asta m-ar ajuta doar in cazul in care ar mai exista prin absurd un mostenitor,nu , ceea ce categoric nu este cazul, In rest...este justificat sa dau o gramada de bani (ma gandesc ca nu este prea ieftina succesiunea, avand in vedere faptul ca probabil apartamentul valoreaza cca 70-80.000 euro ) ?

Multumesc mult pentru raspunsuri.nu

Va multumesc pentru raspuns !
Dar daca sunt unicul mostenitor, de ce mai trebuie facuta succesiunea ? Nu mi se pare normal !
Discuție succesiune
Buna ziua !
Am si eu niste nelamuriri :
Tatal meu a murit in decembrie anul trecut. El si mama detin un apartament cu trei camere in Timisoara.
Eu sunt unic mostenitoare.
Este obligatoriu in acest caz sa fac succesiunea acum pe partea tatalui meu ? Precizez ca nu am de gand sa fac absolut nimic cu partea de 25 % care imi revine.
In cazul in care trebuie facuta, cam cat costa ?
In alta ordine de idei...daca nu fac succesiunea acum pe partea tatalui meu , dupa ce nu va mai fii mama , eu fiind unica mostenitoare, maui trebuie sa fac succesiunea ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Manea Aura.
Va multumesc din suflet domnule avocat !
Sper ca pana la urma totul sa fie bine ...
O zi frumoasa !

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Da, ar fi indicat să plecați cu fetița, pt liniștea dvs!
Solicitați ordinul doar dacă este imperios necesar.
Acțiunea în partaj este imprescriptibilă, o puteți formula după finalizarea divorțului.

Deci , daca am inteles bine, lucrurile stau cam asa :
In cazul ideal in care el ar accepta divortul (evident doar in conditiile lui, adica sa renunt la toate drepturile care mi se cuvin prin lege), divortul poate avea loc rapid, in fata notarului.
In cazul in care nun este de acord sub nici o forma, trebuie sa apelez la un avocat, ceea ce evident ar fi mult mai costisitor.
In ceea ce priveste ordinul de protective mai bine nu il cer,? Cu orice risc?
Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Sincer, mi-e teama ca ma va da afara din casa...ma ameninta tot timpul ...desii contractul de vanzare cumparare al acesteia este si pe numele meu(chiar daca cota mea este mai mica-aici este o alta poveste-Ar fi indicat sa plec de acolo inainte de a da divort ? Nu mi se poate reprosa ca am parasit domiciliul ?
In ultimul caz, pentru a obtine linistea mult visata, as fi in stare sa renunt la orice drept asupra bunurilor...poate doar cu un singur amendament...sa ramana partea mea fetitei mele. Se poate ?

Va multumesc pentru bunavointa si rabdare !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă aveți martori veti obtine divorțul.
Puteti deschide pr9cesul si apoi sa fie el de acord si sa finalizati amiabil divorțul.

În caz de obțineți ordin de protecție va trebui să fie evacuat.
Va fi citat si va afla de ordin. Exista riscul sa devina agresiv...pana la ordin...
Poate ca e mai bine sa deschideți doar divorțul...
Aceste aspecte trebuie analizate în concret.