avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt abuzată psihic de soțul meu. Cum pot dovedi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt abuzată psihic de soțul meu. Cum pot dovedi acest lucru la divorț?

Buna ziua !
Sunt casatorita de 25 de ani.Am un copil major.Sunt abuzata psihic de catre sotul meu . Din pacate acest abuz il exercita asupra tuturor din casa, a soacrei cat si a fiicei mele. Am ajuns la capatul puterilor. Vreau sa divortez si mi-as dori ca acest lucru sa se desfasoare de comun acord...dar sunt absolut sigura ca nu se va intampla asa ! Mi-e teama de ce va urma ! Cum pot dovedii abuzul psihic ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:35, 29 Iunie 2018
Abuzul psihic rezultă din insulte,etc. si trebuie dovedit daca el refuza divorțul.
Vorbiti cu el ca sa stiti exact si daca refuza divorțul mergeți la avocat pentru inițierea procedurii.
Este suficient să dovediți că nu vă înțelegeți pt desfacerea căsătoriei.
Desigur, în ipoteza în care aveți vreun interes să obțineți divorțul din culpa lui exclusivă, are relevanță dovedirea abuzului menționat.
Procedați la formularea cererii de divorț, alegeți liniștea și demnitatea.
Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns. Nu am nici un interes ca sa obtin divortul exclusiv din culpa lui ! Doresc calea amiabila insa sunt convinsa (si mi-e teama ) ca nu va fi asa ! Evident ca as alege linistea si demnitatea....(paradoxal ca tocmai de acestea nu am avut parte !)Tocmai asta este problema...cum dovedesc acest tip de abuz ?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Este suficient să dovediți că nu vă înțelegeți pt desfacerea căsătoriei.
Desigur, în ipoteza în care aveți vreun interes să obțineți divorțul din culpa lui exclusivă, are relevanță dovedirea abuzului menționat.
Procedați la formularea cererii de divorț, alegeți liniștea și demnitatea.

Buna ziua ! Va multumsc pentru raspuns ! Sincer...imi este groaza si teama sa vorbesc cu el de acest aspect !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Abuzul psihic rezultă din insulte,etc. si trebuie dovedit daca el refuza divorțul.
Vorbiti cu el ca sa stiti exact si daca refuza divorțul mergeți la avocat pentru inițierea procedurii.

Simpla neînțelegere nu este suficientă deoarece legea cere motive temeinice.
Dacă după deschiderea procesului el va fi de acord este alta discutie...dar acțiune trebuie motivată ca sa nu aveti probleme si sa se blocheze procesul.

Alte discuții în legătură

Divort si abandon JanineB JanineB Buna. Sunt noua pe aici si am o problema cu care ma confrunt pt prima data, si sper si ultima.... Sunt casatorita din 2004, in Romania. In anul 2007 am plecat ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Georgiana450033 Georgiana450033 Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, ... (vezi toată discuția)