avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, în cât timp pot introduce acțiunea de divorț să îmi pot lua copilul mai repede de la el, el mă bate, familia lui încercă să mă scoată nebună, dacă e nevoie merg și la psihiatrie să fac certificat că sunt sănătoasă iar nervii mei se datorează traiului cu ei și toate lucrurile urâte care mi le fac? Nu știu pe ce drum să apuc,sunt în indemnizație creștere copil că am fost studentă, iau 1450 lei cu tot cu alocația, îmi ajung banii să îmi iau un avocat, măcar să îl plătesc în 2 rate și copilul să îmi fie încredințat mie și automat să se schimbe domiciliul lui și soțul meu să plătească pensie alimentară? Sunt terminată, distrusă psihic, nu știu încotro să o mai apuc, vă rog să îmi răspundeți și să mă și îndrumați la un avocat care acceptă astfel de modalitate de plată. Iertați -mi postarea lungă. Nu știu unde să mai merg.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Georgiana450033, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:01, 7 Septembrie 2018
Buna ziua,
Daca aveti unde sa va mutati luati-va copilul si plecati.
Solicitati IMEDIAT ordin de protectie (va trebuie martori ca sunteti abuzata si batuta) si introduceti si actiunea de divort.
Copilul luti-l cu dumneavoastra si daca vrea sa vi-l ia cu familia lui sunati la 112.
Puteti sta la verisoara daca va primeste.
Avocat va puteti angaja si negociati atat onorariul cat si modalitatea de plata.
Puteți pleca liniștită cu minorul deși nu sunteți divorțată, dar probabil va fi cam dificil dacă stați cu socrii!

Abia apoi ar fi bine să cereți emiterea unui ordin de protecție pentru a evita ca soțul violent să se apropie de dvs și puteți formula cerere de chemare în judecată, solicitând desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Aţi remarcat sfaturile domnilor avopcaţi: LUAŢI COPILUL şi plecaţi. Sub nici o formă nu plecaţi de acolo fără copil. Căutaţi ocazia de a putea evad, înşelaţi-le vigilenţa şi plecaţi cât mai departe.Totodată, cereţi ordin de protecţie şi cereţi în instanţă, prin Ordonanţă preşedinţială, adică prin procedura de urgenţă, stabilirea domiciliului copilului la dvs. Până la emiterea sentinţei privind domiciliul copilului, feriţi-vă de vizitele familiei paterne .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot castiga custodia copilului meu Mira1993 Mira1993 BUNA. Am un baietel de 7 saptamani. Vreau sa divortez de sotul meu pentru ca nu mai pot sa traiesc cu certuri, scandaluri, si sa ajung mai tarziu ca copilul ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor Maria9417 Maria9417 Am o problema legata de un posibil viitor divort.Problema este ca la mijloc exista si un minor.Treaba sta in felul urmator sotul ma bate si din cauza aceasta ... (vezi toată discuția)
Custodie minor jana orascu jana orascu cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau ... (vezi toată discuția)