avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate corinachira

Activitate corinachira

Buna seara, parintii mei au avut un credit la o banca, nu au reusit sa-si achite creditul iar dosarul a ajuns la o firma de recuperari. Dupa judecata, au primit dispunerea de poprire a drepturilor banesti pana la concurenta sumei de 6.567,50 lei, reprezentand : 5.747,15 lei debit si 820,35 lei cheltuieli de executare. Din data de 05/13/2013 au avut poprire pe pensie ambii mei parinti, cumuland 881 lei.
Pana la data de 17/01/2014, inclusiv luna in curs, au avut aceeasi suma oprita, asta insemnand un cumul de 7929 lei. Ceea ce insemana ca depaseste suma cu 1361,50 lei. Au sunat la firma de recuperari, de unde i-au spus ca pe 09/01/2014 contul a fost inchis si a trimis sistarea catre executorul judecatoresc. Astazi 21/01/2014 mama mea, a sunat la executorul judecatoresc unde I s-a spus ca nu a primit sistarea, dupa care a sunat la firma de recuperari care a trimis din nou sistarea pentru poprire. A sunat din nou executorul, care, foarte arogant, i-a spus ca este foarte probabil sa i se mai opreasca si in luna februarie pentru anumite cheltuieli. Aveti idee ce cheltuieli ar mai putea fi, in conditiile in care suma oprita este cu 1361,50 lei mai mare decat cea din dipozitia de poprire ? Ce ii sfatuiti sa faca, si daca isi mai pot recupera suma ce depaseste datoria?
Discuție Daune morale
Este vorba despre unchiul meu, in varsta de 74 de ani. In urma mortii sotiei sale, a vrut sa sa renunte la abonamentul acesteia. Am sunat la compania de telefonie mobila, unde toate convorbirile sunt inregistrate si am reusit prin acordul sau verbal sa renunte la numarul de telefon al raposatei, si sa isi schimbe si el abonamentul, avand mai multe minute nationale si in retea incluse. Bineinteles, cu un cost initial mai mare, dar platind mai putin decat in cazul depasirii minutelor de pe abonamentul precedent. In aceeasi zi, in urma unei decizii luate cu o saptamana in urma, s-a internat in spital, bineinteles dupa discutia cu operatorul retelei. Pe punctele adunate, s-a luat un telefon, fara cartela, codat in reteaua de telefonie. Timp de o luna de zile, zilnic l-am ajutat: spitalizare, mancare, curatenie..dupa care am cedat psihic datorita faptului ca este un om foarte cusurgiu si nimeni nu a rezistat vreodata in preajma sa. Vazand ca l-am lasat balta a venit la mine acasa, spunandu-i mamei (sorei sale) ca va face plangere la politie pentru ca eu vorbesc pe banii lui de pe telefonul mobil, luat cu pucnte. Mama a incercat in zadar sa ii explice ca pe acel telefon nu exista o cartela pe care el sa o plateasca, si acesta a facut plangere la politie si la reteaua de telefonie. Stiind din propria experienta ca acesta nu se va opri aici, chiar daca decizica nu ii va fi favorabila, as dori sa stiu daca il pot actiona in instanta civila sau penala in scopul obtinerii unor daune morale, mai mult sau mai putin semnificativa, care, stiindu-l ce fel de om este, si cum a procedat toata viata lui, il va face sa ma lase in pace si se va opri cu plangerile impotriva mea. Tin sa mentionez ca acesta nu este foarte sanatos la cap, amenintand ca isi va da foc la casa sau isi va taia venele daca nimeni nu va avea grija de el. Trebuie sa il actionez in instanta, dar nu stiu cum sa fac. Altfel el nu se va opri aici cu plangerile. Va rog sa-mi dati un sfat, dar nu acela de a-mi lua un avocat, pentru ca nu am posibilitatea. Va multumesc !
Buna ziua,
Va rog acordati-mi cateva minute pentru a citi aceasta scrisoare si incercati intelegeti situatia noastra. Ma numesc Chira Corina, sunt din Ploiesti si locuiesc intr-un apartament cu 2 camere impreuna cu parintii mei pensionari si copilul care are 16 ani. Eu lucrez ca vazatoare intr-un magazin. Ai mei din cauza situatiei financiare precare au facut imprumuturi la banci si la Provident. Riscam sa ne pierdem apartamentul si sa ramanem pe drumuri. Va implor, nu stiu incotro sa o apuc si ce sa fac. Riscam sa ne pierdem apartamentul chiar daca imprumuturile care au fost facute nu au fost cu garantie pe apartament. Suma datoriilor totale este de 20.000 Ron. Am incercat sa fac eu un imprumut la banca pentru a putea plati aceste datorii dar nu-mi poate acorda deoarece eu mi-am schimbat locul de munca in ultimile 7 saptamani iar unde am lucrat nu mi s-au platit darile la stat. Ce pot face, unde ma pot duce sa-i pot ajuta pe parintii mei?