avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe pensie

Buna seara, parintii mei au avut un credit la o banca, nu au reusit sa-si achite creditul iar dosarul a ajuns la o firma de recuperari. Dupa judecata, au primit dispunerea de poprire a drepturilor banesti pana la concurenta sumei de 6.567,50 lei, reprezentand : 5.747,15 lei debit si 820,35 lei cheltuieli de executare. Din data de 05/13/2013 au avut poprire pe pensie ambii mei parinti, cumuland 881 lei.
Pana la data de 17/01/2014, inclusiv luna in curs, au avut aceeasi suma oprita, asta insemnand un cumul de 7929 lei. Ceea ce insemana ca depaseste suma cu 1361,50 lei. Au sunat la firma de recuperari, de unde i-au spus ca pe 09/01/2014 contul a fost inchis si a trimis sistarea catre executorul judecatoresc. Astazi 21/01/2014 mama mea, a sunat la executorul judecatoresc unde I s-a spus ca nu a primit sistarea, dupa care a sunat la firma de recuperari care a trimis din nou sistarea pentru poprire. A sunat din nou executorul, care, foarte arogant, i-a spus ca este foarte probabil sa i se mai opreasca si in luna februarie pentru anumite cheltuieli. Aveti idee ce cheltuieli ar mai putea fi, in conditiile in care suma oprita este cu 1361,50 lei mai mare decat cea din dipozitia de poprire ? Ce ii sfatuiti sa faca, si daca isi mai pot recupera suma ce depaseste datoria?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
corinachira, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:35, 22 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Solicitati de la firma de recuperari o adresa din care sa rezulte suma incasata de ei din executare si faptul ca s-a achitat in totalitate creanta lor. Daca executorul, fara sa trimita o actualizare a poprire, retine in continuare, ii faceti plangere penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua,va rog frumos o lamurire la problema mea. in 2007 am luat un credit nevoi personale de la o banca in suma de 12900 lei,credit cu buletinul si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala pentru credit din 2007 andreifor andreifor Buna ziua. In anul 2007 am luat un card de tipul Card Avantaj cu o suma de 2000 de lei din care am cheltuit aproximativ 1500 de lei. Astazi m-am trezit cu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un card de credit Mihaela91 Mihaela91 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a avut o datorie pentru un card de credit unde nu a mai putut sa plateasca si s-a ajuns ... (vezi toată discuția)