avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate MariaCh

Activitate MariaCh

Bună ziua,
Sunt în ccc1 iar copilul va împlini 2 ani pe 13.01.2020. Zilele următoare (aproximativ 20.10.2019) voi naște al doilea copil iar de la serviciu mi-au spus ca după ce nasc sa le aduc concediu medical pt 42 zile de la medicul de familie, copie după certificatul de naștere și cerere pt prelungirea suspendării cim. Concediul medical va fi plătit suplimentar fata de indemnizația pe care o primesc deja sau e doar formal? De pe ce data ar trebui sa fie dat concediul medical? Cererea pt suplimentul pt bebe2 o depun după acest concediu medical? Tatal mai are dreptul la o luna de concediu? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Transcriere vehicul inmatriculat
Avem fiscalul trecut corect pe fisa, imediat dupa ce am facut contractul de vanzare-cumparare, nu e asta problema. La politie nu a mai ajuns al doilea proprietar, cel de care am cumparat noi, ca sa transcrie masina pe numele lui. Pe talonul masinii apare numele primului proprietar, cu mentiunea de instrainare catre al doilea proprietar, la inceputul lunii noiembrie.
Buna ziua,
Am cumparat o masina inmatriculata in Romania de un prim proprietar. Pe verso e notat ca e instrainat catre altcineva (e atasat si contractul de vanzare-cumparare dintre cei doi). Al doilea proprietar nu a mai inmatriculat masina, ci a vandut-o catre noi. Este in regula sau vom avea probleme la inmatriculare la politie?
Multumesc
Mai am o problema. Astazi am cerut de la banca o copie a raportului de evaluare, facut de un evaluator trimis de banca, pentru a ni se acorda creditul. Casa, cu toate problemele pe care le-am gasit noi ulterior, vicii ascunse, a fost atunci evaluata la 98.000 euro (cumparata cu 67.000). In raport apare bifat ca avem apa, gaz, canalizare dar noi nu avem, nu sunt aceste utilitati in zona. Mai poate fi cineva tras la raspundere? Ne putem folosi cumva de acest raport? Putem cere fondului de garantare sa se ridice interdictia de a vinde casa inainte de a trece 5 ani pe acest motiv? Vom contacta si vanzatorul pt vicii ascunse dar nu cred ca vom rezolva ceva pe cale amiabila. Incercam orice varianta.
Am prezentat problema unui avocat, pe baza contractului de vanzare-cumparare si ni s-a spus ca nu vom reusi rezilierea contractului, ci doar plata unor reparatii. Va intreb si pe dvs, faptul ca o parte din canalizare e directionata spre fosa iar o alta parte trece pe sub casa si ajunge pe un teren ce nu ne apartine, nu e motiv suficient de bine intemeiat pentru a rezilia contractul? Ca vom ajunge sa chemam expert constructor, vom plati o multime de bani si intr-un final nu vom rezolva mai nimic.
Imi puteti preciza exact pasii care trebuie urmati? Trebuie sa chemam un expert tehnic in constructii pentru a identifica toate viciile ascunse? Si mai departe ce facem? Ne adresam bancii sau unui avocat? Sunt investitii foarte mari de facut la casa, daca nu le repara ei, putem desfiinta contractul de vanzare cumparare? In contract e precizat faptul ca putem renunta la contract daca vom gasi probleme in casa, pe care daca le-am fi cunoscut dinainte, nu am fi cumparat-o.
Buna ziua! Acum un an am achizitionat o casa prin Prima Casa. Mai intai a plouat in garaj si pe un perete interior al casei legat de garaj si am schimbat noi tabla. Mai nou am descoperit ca nu corespunde canalizarea cu schita, e o improvizatie si nu ajunge toata apa in fosa. Lucru care nu e legal. La ploi, trece apa prin geamuri si ajunge apa in casa. Cum procedam? Cine e tras la raspundere? Primul proprietar care a contruit sau urmatorul proprietar de la care am cumparat noi? Ce putem recupera? Noi am investit mai mult de 10.000 ron in curte, gard si casa, am platit rate timp de un an, plus cheltuiala la achizitia casei. Multumesc anticipat pentru raspuns.