avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse la imobilul cumpărat prin Prima casă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse la imobilul cumpărat prin Prima casă. Cine poate fi tras la răspundere? Primul proprietar care a construit, sau următorul proprietar, cel de la care am cumpărat noi?

Buna ziua! Acum un an am achizitionat o casa prin Prima Casa. Mai intai a plouat in garaj si pe un perete interior al casei legat de garaj si am schimbat noi tabla. Mai nou am descoperit ca nu corespunde canalizarea cu schita, e o improvizatie si nu ajunge toata apa in fosa. Lucru care nu e legal. La ploi, trece apa prin geamuri si ajunge apa in casa. Cum procedam? Cine e tras la raspundere? Primul proprietar care a contruit sau urmatorul proprietar de la care am cumparat noi? Ce putem recupera? Noi am investit mai mult de 10.000 ron in curte, gard si casa, am platit rate timp de un an, plus cheltuiala la achizitia casei. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MariaCh , utilizator 20:50, 16 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Formulații o acțiune estimatorie fondată pe viciile ascunse ale bunului!
Desigur, acțiunea va fi îndreptată împotriva părții contractuale (vânzătorului) care v-a transmis dreptul de proprietate.
Imi puteti preciza exact pasii care trebuie urmati? Trebuie sa chemam un expert tehnic in constructii pentru a identifica toate viciile ascunse? Si mai departe ce facem? Ne adresam bancii sau unui avocat? Sunt investitii foarte mari de facut la casa, daca nu le repara ei, putem desfiinta contractul de vanzare cumparare? In contract e precizat faptul ca putem renunta la contract daca vom gasi probleme in casa, pe care daca le-am fi cunoscut dinainte, nu am fi cumparat-o.
Contractați serviciile unui avocat, fie de pe acest site fie direct din Tabloul avocaților.
Probele se încuviințează de către instanță și se administrează în cursul procesului.
Am prezentat problema unui avocat, pe baza contractului de vanzare-cumparare si ni s-a spus ca nu vom reusi rezilierea contractului, ci doar plata unor reparatii. Va intreb si pe dvs, faptul ca o parte din canalizare e directionata spre fosa iar o alta parte trece pe sub casa si ajunge pe un teren ce nu ne apartine, nu e motiv suficient de bine intemeiat pentru a rezilia contractul? Ca vom ajunge sa chemam expert constructor, vom plati o multime de bani si intr-un final nu vom rezolva mai nimic.

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil salia salia Am cumparat un imobil in 2007. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare in care se specifica si faptul ca blocul are canalizare. S-au aratat si poze cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare panaitcorneliu panaitcorneliu Buna dimineața și La mulți ani! In anul 2015 am cumpărat un imobil pe firmă prin Banca (credit imobiliar) în anul 2016-2017 am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)