avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse la imobilul cumpărat prin Prima casă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse la imobilul cumpărat prin Prima casă. Cine poate fi tras la răspundere? Primul proprietar care a construit, sau următorul proprietar, cel de la care am cumpărat noi?

Buna ziua! Acum un an am achizitionat o casa prin Prima Casa. Mai intai a plouat in garaj si pe un perete interior al casei legat de garaj si am schimbat noi tabla. Mai nou am descoperit ca nu corespunde canalizarea cu schita, e o improvizatie si nu ajunge toata apa in fosa. Lucru care nu e legal. La ploi, trece apa prin geamuri si ajunge apa in casa. Cum procedam? Cine e tras la raspundere? Primul proprietar care a contruit sau urmatorul proprietar de la care am cumparat noi? Ce putem recupera? Noi am investit mai mult de 10.000 ron in curte, gard si casa, am platit rate timp de un an, plus cheltuiala la achizitia casei. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MariaCh , utilizator 20:50, 16 August 2018
Mai am o problema. Astazi am cerut de la banca o copie a raportului de evaluare, facut de un evaluator trimis de banca, pentru a ni se acorda creditul. Casa, cu toate problemele pe care le-am gasit noi ulterior, vicii ascunse, a fost atunci evaluata la 98.000 euro (cumparata cu 67.000). In raport apare bifat ca avem apa, gaz, canalizare dar noi nu avem, nu sunt aceste utilitati in zona. Mai poate fi cineva tras la raspundere? Ne putem folosi cumva de acest raport? Putem cere fondului de garantare sa se ridice interdictia de a vinde casa inainte de a trece 5 ani pe acest motiv? Vom contacta si vanzatorul pt vicii ascunse dar nu cred ca vom rezolva ceva pe cale amiabila. Incercam orice varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil salia salia Am cumparat un imobil in 2007. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare in care se specifica si faptul ca blocul are canalizare. S-au aratat si poze cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare panaitcorneliu panaitcorneliu Buna dimineața și La mulți ani! In anul 2015 am cumpărat un imobil pe firmă prin Banca (credit imobiliar) în anul 2016-2017 am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)