avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de vanzare

Buna dimineața și La mulți ani!
In anul 2015 am cumpărat un imobil pe firmă prin Banca (credit imobiliar) în anul 2016-2017 am depus actele pentru implementarea rețelei de gaze și am constatat că proprietatea nu are ieșire la strada, Actele au fost doar la Bancă, noi cerând copii după acestea pentru a fi depuse la dosarul de autorizare si implementare a rețelei de gaze. Gardul de la stradă și fosa septică sunt construite de către fostul proprietar pe terenul primăriei Crevedia, iar terasa nu este construită conform proiectului. Din acest motiv,proprietatea nu va putea să implementeze atât rețeaua de gaze cât și rețeaua de canalizarea și apă. Acestea se pot considera vicii ascunse? pot duce la anularea contractului de vânzare-cumpărare și la restituirea sumei plătite și investite în imobil?
Fac precizarea că am notificat atât primăria Crevedia,Banca,Evaluatorul impus de Bancă și notarul, iar din anul 2016 când au fost făcute sesizările, niciuna dintre aceste Instituții nu au oferit dat un răspuns până astăzi.
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: panaitcorneliu , utilizator 12:56, 22 Octombrie 2018
Pot fi considerate vicii ascunse si ca atare poate fi incidenta garantia contra viciilorconform dispozitiilor art.1710 cod civil, Efectele garanţiei, in care se stipuleaza ca:
(1) În temeiul obligaţiei vânzătorului de garanţie contra viciilor, cumpărătorul poate obţine, după caz:
a) înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia;
b) înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii;
c) reducerea corespunzătoare a preţului;
d) rezoluţiunea vânzării.
Buna dimineața,

Doresc să vă mulțumesc frumos pentru răspuns.
Asa cum este specificat în lege, noi am chemat vânzătorii (soț/soție) la discuții pentru a rezolva pe cale amiabilă situația, însă aceștia nu au dat curs invitației.
Am depus o sesizarea oficială la Primăria Crevedia, instituție ce a dat autorizația de construcție cu toate ca proprietatea nu are ieșire la stradă conform actelor cadastrale, iar construcția nu îndeplinește proiectul avizat Foștii proprietari și-au însușit aproape 40 de mp din terenul primăriei cu construcția gardului, iar proprietatea nu are 500 mp(în acte, ci 540 mp(măsurați)
Ce facem în această situație?
Putem face plângere penală, deoarece a construit ilegal gardul de la stradă pe terenul T.A.P (teren arondat primăriei)? A implementat fosa septică pe același T.A.P, această ne-îndeplinind cerințele proiectului, cât și cele de mediu?
Putem să îl chemăm în instanță? pe cale civilă?
Fac precizarea că imobilul a fost achiziționat prin bancă, iar toate actele au fost depuse spre aprobarea creditului de achiziționare la departamentul juridic. Banca se poate face vinovată pentru înșelăciune? Noi, am plătit undeva la 60.000 euro (echivalentul în lei 270.000 ron, iar Banca a depus diferența de până la 40.000 euro (180.000 ron)
Nu mai vorbim de alte vicii (terasa intrare nu este construită conform proiectului, terasa spate de asemenea, avem probleme cu canalizarea de evacuare a casei, podul nu este izolat așa cum la prezentat în proiect)
Vă mulțumesc frumos și aștept un semn din partea Dvs
Puteti actiona in instanta conf.art.1707-1710NCC.
Mulțumesc frumos.
Asa vom face. Care este procedura privind încheierea unui contract de consultanta si care sunt costurile acestuia?
Buna ziua,
Având în vedere că avem confirmarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, cum că, speța noastră este una civilă, doresc să știu care sunt următorii pași de făcut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am constatat că fostul proprietar mi-a ascuns probleme esențiale ale imobilului. pot obține anularea contractului și restituirea sumelor investite? panaitcorneliu panaitcorneliu Buna dimineața și La mulți ani! In anul 2015 am cumpărat un imobil pe firmă prin Banca (credit imobiliar) în anul 2016-2017 am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare imobil panaitcorneliu panaitcorneliu Buna dimineața și La mulți ani! In anul 2015 am cumpărat un imobil pe firmă prin Banca (credit imobiliar) în anul 2016-2017 am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Fosa septică - probleme cu vecinii Barbu Nicolae Barbu Nicolae Buna ziua, Am un spatiu comercial in suprafata de 50 mp. proprietate personala care este construit pe un teren de 200 mp. Vreau sa fac o covrigarie si am ... (vezi toată discuția)