As avea o nelamurire legata de indemnizatia acordata pentru cresterea copilului, daca CIC pentru primul copil s-a terminat in aprilie 2018, apoi nu m-am intors la munca si nu am realizat alte venituri, acum fiind insarcinata cu al doilea copil in 6 luni de zile, as putea aplica din nou pentru indemnizatie si CIC? Veniturile realizate in ultimii 2 ani sub forma indiemnizatiei pentru primul copil se considera stagiu de cotizare si pentru al doilea?
Va multumesc.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de continuarea CIC in conditiile in care am plecat in strainatate si as dori sa ma angajez (tot in cadrul UE). Sunt in CIC din iulie 2017, ar fi trebuit sa ma intorc la munca in martie 2019, insa intre timp am plecat in strainatate si as dori sa ma angajez aici mai devreme de martie 2019.
Dpdv legal mi se mai cuvine CIC in Romania pana in martie 2019, sau trebuie sa anunt odata ce semnez contractul de munca in strainatate ca sa mi se suspende indemnizatia?
In cazul in care ma angajez anul acesta in strainatate, am dreptul la stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani al copilului, sau este valabil doar pentru cei care lucreaza in continuare in Romania?
Va multumesc.