avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Munca in strainatate pe durata CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Munca in strainatate pe durata CIC

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de continuarea CIC in conditiile in care am plecat in strainatate si as dori sa ma angajez (tot in cadrul UE). Sunt in CIC din iulie 2017, ar fi trebuit sa ma intorc la munca in martie 2019, insa intre timp am plecat in strainatate si as dori sa ma angajez aici mai devreme de martie 2019.
Dpdv legal mi se mai cuvine CIC in Romania pana in martie 2019, sau trebuie sa anunt odata ce semnez contractul de munca in strainatate ca sa mi se suspende indemnizatia?
In cazul in care ma angajez anul acesta in strainatate, am dreptul la stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani al copilului, sau este valabil doar pentru cei care lucreaza in continuare in Romania?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 28 Iunie 2018
Sw.A.1990 a scris:

Buna ziua,
...
Dpdv legal mi se mai cuvine CIC in Romania pana in martie 2019, sau trebuie sa anunt odata ce semnez contractul de munca in strainatate ca sa mi se suspende indemnizatia?
In cazul in care ma angajez anul acesta in strainatate, am dreptul la stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani al copilului, sau este valabil doar pentru cei care lucreaza in continuare in Romania?
Va multumesc.

1. Anuntati AJPIS-ul .

2. Intrebati la ANPIS, daca realizarea de venituri in strainatate va da dreptul la stimulentul de insertie acordat in tara.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulul de inserție Alex_38 Alex_38 Dacă sunt in concediu paternal 2 ani de zile, în data de 3 martie 2019 copilul face 2 anișori, că să beneficiez de stimulul de inserție trebuie să revin ... (vezi toată discuția)
Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție ellutza86 ellutza86 Buna ziua, fetita mea va implini in 29 aprilie 2018 2 ani si as dori sa ma intorc la munca mai repede pentru a putea benefici de stimulentul de insertie pana ... (vezi toată discuția)