În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție fără penalizare. Totuși acest lucru nu s-a întâmplat. Vă rog să mă lămuriți cu referire la data corecta la care ar fi trebuit sa ma întorc. Vă mulțumesc!
Trebuia sa reveniti anterior datei de 02.01.2018 ...prin urmare, daca ati revenit la 04.12.2017 (si nu in 04.12.2018 cum ati mentionat), trebuie sa beneficiati de stimulent de insertie.
As dori să-mi răspundeți dacă data la care m-am întors în activitate este corecta. AJPISspune ca ptr a nu fi penalizata trb sa ma întorc cu 3 luni înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului.2 și 3dec.2017 au fost zile nelucrătoare, așadar m-am întors pe 4.XII.2017.Calculul meu a fost greșit? AJPIS nu mi-a răspuns.
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Stimulent de insertie
fru
buna ziua!
momentan sunt in Concediu de crestere a copilului! fata mea va inplini 2 ani in 1-martie 2017!
as dorii sa stiu cand anume ar trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)