avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent intoarcere munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent intoarcere munca

Buna seara! Am nascut pe 23 martie 2017 si ar trebui sa imi reiau activitatea dupa doi ani. Daca m-as intoarce la munca in septembrie 2018, as beneficia de stimulent de insertie? Pana la 2 ani sau pana la 3? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 8 Ianuarie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In speta, trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 23 martie 2019 pentru a primi stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil.

Prin urmare, daca reveniti la munca in septembrie 2018, atunci veti primi stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil.
Multumesc! Inca o intrebare mai am. As putea sa revin la munca la un an si 6 luni, iar sotul sa intre in ccc pentru 3 luni, urmand ca dupa aceea sa isi reia activitatea si sa primeasca stimulentul de insertie? Se poate?
Sotul dvs nu poate beneficia de stimulent... Se pare ca numai primul părinte care intra în CCC va beneficia de așa ceva.

Însa va puteți lămuri mai clar întrebând la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție Fmrs Fmrs Buna ziua sunt in CCC de la actualul loc de muncă , copilul meu are 1 an și 6 luni , întrebarea mea este , pot să reiau activitatea în altă societate ... (vezi toată discuția)
Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Stimulent si indemnizatie! Corina271 Corina271 Buna ziua! Sotul meu se afla in Ccc si ar vrea sa inceapa munca pana implineste copilul 2 ani (adica in decembrie) si sa beneficieze de stimulentul de ... (vezi toată discuția)