avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de inserție

Buna ziua sunt in CCC de la actualul loc de muncă , copilul meu are 1 an și 6 luni , întrebarea mea este , pot să reiau activitatea în altă societate decât cea din care am intrat în CCC? și dacă pot beneficia și de suplimentul de inserție de 650 lei ?
Cel mai recent răspuns: Fmrs , utilizator 21:57, 5 Decembrie 2018
Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, va trebui sa reveniti la munca fie la angajatorul de la care ati intrat in CCC, fie la alt angajator.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Mulțumesc de răspuns , știți cumva și pașii ce trebuie urmați?
1. depunere cerere la angajator de reluare a activitatii

2. emitere de catre angajator a deciziei de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii

3. depunere cerere si copie de pe decizia de reluare a activitatii la Primarie/AJPIS pentru stimulentul de insertie.
Mulțumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua, am o mamica a carui copil implineste 2 ani pe 09.08.2017.Tatal nedorind sa ia CCC o luna stiu ca se reduce CCC al mamei cu o luna,in speta ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil Alexcovacel Alexcovacel Buna ziua! Va rog mult sa imi spuneti cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc la munca, daca doresc stimulentul de insertie. Perioada concediului este de 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Milu Andreea Milu Andreea Copilul împlineste 2ani pe 11 martie iar tatal nu poate sta in aceea luna acasa in ccc, intrebarea ar fi Cand ar trebui sa incep eu serviciul si ce acte ... (vezi toată discuția)