avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Copilul împlineste 2ani pe 11 martie iar tatal nu poate sta in aceea luna acasa in ccc, intrebarea ar fi Cand ar trebui sa incep eu serviciul si ce acte sunt necesare pt a beneficia de stimulentul de inserție? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Milu Andreea , utilizator 16:36, 8 Octombrie 2017
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

2. Mama va depune la Primarie, cererea de acordare a stimulentului de insertie la care va atasa decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii, plus declaratia tatalui ca nu va intra in CCC.

Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc. In urma discutiilor cu cei de la primărie si a calculelor mele ar trebui sa incep serviciul la sfarsitul lui decembrie. Sper ca este ok
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de 11 ianuarie 2018 ar trebui sa reincepeti activitatea.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua, am o mamica a carui copil implineste 2 ani pe 09.08.2017.Tatal nedorind sa ia CCC o luna stiu ca se reduce CCC al mamei cu o luna,in speta ... (vezi toată discuția)