Buna ziua, am o mamica a carui copil implineste 2 ani pe 09.08.2017.Tatal nedorind sa ia CCC o luna stiu ca se reduce CCC al mamei cu o luna,in speta 09.07.2017.Are dreptul sa revina la munca inainte de aceasta data si sa beneficieze de stimulent de insertie?...Ce trebuie sa faca in acest sens si pe ce perioada se acorda stimulentul?
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
In speta, trebuie sa revina in activitate inainte de data de 09.06.2017.
Va multumesc .Deci firma ii inmaneaza decizia de incetare a suspendarii....cu data de 01.06.2017,posibil, si salariata se duce la Asistenta sociala ,asa este?....sau trebuie sa-i mai dau ceva?
Salariata va merge la AJPIS/Primarie cu o copie de pe decizia de incetare a suspendare a c.i.m. si de reluare a activitatii unde va depune cererea de acordare a stimulentului de insertie.
Stimulent de inserție
Fmrs
Buna ziua sunt in CCC de la actualul loc de muncă , copilul meu are 1 an și 6 luni , întrebarea mea este , pot să reiau activitatea în altă societate ... (vezi toată discuția)