As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal nu vrea sa si ia ultima luna eu ar fi trebuit sa ma intorc cu 90 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani? Fetita mea va implini 2 ani pe 4_ aprilie.e in regula daca am inceput de pe 11 ianuarie? Ma incadrez la stimulent? Multumesc !
OUG 111/2010 și normele metodologice de aplicare a acesteia prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Daca fata dvs implineste varste de 2 an pe data de 4 aprilie 2017 , atunci revenirea se putea face cel mai tarziu pana in data de 04.02.2017.
In speta, va incadrati in conditiile mentionate de lege pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.