avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal nu vrea sa si ia ultima luna eu ar fi trebuit sa ma intorc cu 90 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani? Fetita mea va implini 2 ani pe 4_ aprilie.e in regula daca am inceput de pe 11 ianuarie? Ma incadrez la stimulent? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 14 Ianuarie 2017
OUG 111/2010 și normele metodologice de aplicare a acesteia prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

Daca fata dvs implineste varste de 2 an pe data de 4 aprilie 2017 , atunci revenirea se putea face cel mai tarziu pana in data de 04.02.2017.

In speta, va incadrati in conditiile mentionate de lege pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs.luna tatalui Bote irina Bote irina Buna. In 03.04.2018 copilul implineste 2 ani. Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la servici sa beneficiez de stimulent daca tata nu sta o luna ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție Luiza Bamiopol Luiza Bamiopol Bună ziua! Copilul împlinește 2 ani pe 18.10.2017. Dacă m-am întors la muncă pe 18 august (61 zile) înainte primesc stimulentul până la 3 ani? Dacă ... (vezi toată discuția)