avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de inserție

Bună ziua! Copilul împlinește 2 ani pe 18.10.2017. Dacă m-am întors la muncă pe 18 august (61 zile) înainte primesc stimulentul până la 3 ani? Dacă nu, cu câte zile inainte era necesar să revin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 9 Octombrie 2017
Plata stimulentului de inserție încetează când copilul împlinește doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap). Totuși, în cazul persoanelor care obțin venituri cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap), acordarea stimulentului se acordă până când copilul împlinește trei ani (respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap).

Succes!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luiza Bamiopol a scris:

Bună ziua! Copilul împlinește 2 ani pe 18.10.2017. Dacă m-am întors la muncă pe 18 august (61 zile) înainte primesc stimulentul până la 3 ani? Dacă nu, cu câte zile inainte era necesar să revin?

In speta, primiti stimulentul de insertie.

OUG 111/2010 și normele metodologice de aplicare a acesteia prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie alexa.valcu04 alexa.valcu04 As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a stimulentului de insertiea Lavyis Lavyis - Va rog frumos sa-mi spuneti cu cât timp înainte de întoarcerea la serviciu trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de inserție până la ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)