avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

buna ziua!
momentan sunt in Concediu de crestere a copilului! fata mea va inplini 2 ani in 1-martie 2017!
as dorii sa stiu cand anume ar trebuie sa ma intorc ca sa beneficiez de stimulentul de insertie?
tatal este obligat sa ia luna respectiva de concediu sau nu?

daca ma intorc in ianuarie ( asta insemnand cu 60 de zile inainte ) tatal trebuie sa solicite luna respectiva de concediu? si astfel as putea beneficia de stimulent?

multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: fru , utilizator 17:55, 9 Octombrie 2016
Potrivit art.7 alin.2 din OUG 111/2010, persoanele care obțin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, vor beneficia de plata stimulentului de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv a vârstei de 4 ani, pentru copilul cu handicap.

Prin urmare, va trebui sa reveniti la munca anterior dateide 01.01.2017 pentru a beneficia de plata stimulentului de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.

In cele 60 de zile intra si luna rezervata tatalui copilului.
Am scis gresit in data de 10 martie implineste 2 ani fetita mea! atunci e in regula daca ma intorc in 01.01. 2017 pentru a primi stimulentul?
Trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 10 ianuarie 2017 ... Asadar, este in regula daca reveniti la munca din 01.01.2017.
multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anuta7 Anuta7 Care este data la care trebuie sa ma intorc la munca, daca copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2019? (vezi toată discuția)