avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent inserție

Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În acest caz la ce data ar trebui să mă întorc la servici pentru a beneficia de stimulent? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adrianaa.alina , utilizator 09:11, 17 Martie 2018
Trebuie sa reveniti la munca , inainte de 09.01.2019.
Multumesc de raspuns. Dacă se poate sa imi spuneti si in ce caz ar fi trebuit să mă întorc cu 90 de zile înainte de a împlini copilul 2 ani pentru a primi stimulentul? Va intreb pentru ca initial primisem acest raspuns si sa stiu sa ii explic si persoanei respective. Multumesc mult!
Cine v-a dat raspunsul cu 90 de zile ,v-a indus in eroare.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

OUG 111/2010
art.7
....
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).
Va multumesc foarte mult. Asta voiam să aud, ca luna tatălui este inclusa in cele 60 de zile, daca si-o ia sau nu, ar fi problema noastră, nu m-ar afecta la acordarea stimulentului si nici nu ar trebui să mă întorc mai devreme de atat . Multumesc!
Va afecteaza doar o luna , ca nu veti primi stimulent de insertie pentru acea luna, in situatia in care tatal indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in CCC,

In situatia in care tatal nu indeplineste conditiile prevazute de lege, atunci nu va afecteaza plata.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Geanina Leascov Geanina Leascov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu următoarea întrebare: Sunt in concediu de creștere copil, copilul împlinește 2 ani pe 09.01.2019, si doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie fru fru buna ziua! momentan sunt in Concediu de crestere a copilului! fata mea va inplini 2 ani in 1-martie 2017! as dorii sa stiu cand anume ar trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie denice19 denice19 Buna ziua. Cu cate zile trebuie sa reincepi activitatea profesionala ptr a beneficia de insertie? 60 de zile lucratoare sau 60 de zile calendaristice?? (vezi toată discuția)