avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua. Cu cate zile trebuie sa reincepi activitatea profesionala ptr a beneficia de insertie? 60 de zile lucratoare sau 60 de zile calendaristice??
Cel mai recent răspuns: denice19 , utilizator 16:09, 11 Iunie 2019
Buna ziua,
Sunt zile calendaristice
Articolul 7 din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2) .
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Sunt zile calendaristice
Articolul 7 din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2) .
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

Multumesc!

Referitor la "luna tatalui", daca am optat ptr a sta si tatal o luna acasa ar trebui sa ma intorc la munca cu 90 de zile inainte sa faca copilul 2 ani?
Se poate renunta la luna tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie poplaura poplaura Buna ziua. As dori sa aflu daca, dupa noua Hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind concediul și indemnizația lunară ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Luck27 Luck27 Fetita mea face 2 ani pe 01.09.2018. În postnatal a întrat mama iar eu tatăl am optat sa întru în ultima luna, a-24-a. Dacă mama, nu se mai întoarce ... (vezi toată discuția)