avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua. As dori sa aflu daca, dupa noua Hotarare pentru modificarea
și completarea Normelor metodologice privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, pentru a beneficia de stimulent de insertie , trebuie sa te intorci la munca cu cel putin 60 de zile sau 90 de zile inainte ca copilul sa implineasca 2 ani? Exista vreun articol care sa sugereze ca ar trebui sa te intorci inainte cu 90 de zile?
Multumesc



Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:05, 26 Mai 2016
Din OUG 111/2010 asa cum a fost modificata de Legea 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).
...
Daca copilul implineste 2 ani pe 5 septembrie 2016, eu ma intorc la munca pe 4 iulie (aproximativ), indiferent daca tatal isi ia sau nu concediu?

1. Articolul citat de mine din OUG 111/2010 spune "...cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani... " fara sa pomeneasca de luna de CCC care trebuie luata de tatal copilului.

2. Astfel de amanunte le vom lamuri cand vor aparea modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010, in a doua jumatate a lunii iunie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie elainepage elainepage Buna ziua, Am nascut in noiembrie 2014 si am optat pentru concediul de crestere a copilului de 2 ani. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie dupa ... (vezi toată discuția)
Durata acordare stimulent de insertie georalu1979 georalu1979 stiu ca in luna iulie sa modificat legea privind acordarea concediului de crestere si stimulentului de crestere intrebarea mea este, a crescut durata ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)