Textul hotararii este cel pe care vi l-am prezentat si care in opinia mea este Ok cf. Legii 31/1990 cu modf. si comp., doar ca referenta nu m-a lasat sa solicit dizolvarea si lichidarea in acelasi timp cum era in hotarare ci doar dizolvarea,.Acum apare problema: legea 31/1990 spune art.233:" Dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii", iar eu intreb: are cineva idee ce solicit acum astfel incat sa evit lichidatorul? Oare pot eu sa trec direct la etapa radierii?. regret ca n-am insistat in cererea mea pt. lichidare si cred ca ea n-a vrut pt. ca nu i s-a parut prea clar impartirea activelor intre asociati. Firma n-are nici datorii nici bani in cont fiecare asociat va primi teoretic valoarea partilor sociale depuse ca aport. Prin urmare hotararea publicata in MO este de dizolvare/lichidare dar eu nu am aprobata decat DIZOLVAREA...Deci????
Eu am dorit dizolvarea si lichidarea unui srl in temeiul art. art. 227 alin. (1) lit. b) si art. 235 din Legea nr. 31/1990, hotararea formulata avand urmatorul cuprins:"....asociatii.....in unanimitate, au hotarat urmatoarele:
1. Dizolvarea si lichidarea societatii ...... SRL conform art. 227 alin. (1) lit. b) si art. 235 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor, intre asociati."
Referenta de la registrul n-a fost de acord cu solicitarea de dizolvare concomitent cu lichidarea si m-a pus sa sterg optiunea lichidare, fapt pentru care acum am aprobata dizolvarea dar efectiv nu stiu ce sa solicit in cererea din urmatoarea etapa, astfel incat sa evit numirea unui lichidator. Am dorit o procedura rapida si m-am impotmolit de un functionar. Orice sfat e binevenit. Daca totusi nu se poate fara lichidator cum procedez sa-l numesc eu nu registrul comertului.
In concluzie care sunt etapele de desfiintare a unui srl . cu mai multi asociati cand exista hotararea de dizolvare / lichidare dar pentru care nu s-a cerut si aprobat decat dizolvarea.
Orice sfat e binevenit. Mutumesc!
Asa am si facut doar ca nu pot sa-mi insotesc permanent colegii la ITM sau casa de pensii ca sa argumentez decizia si nici nu mi se pare corect cat vreme este o incadrare legala. Este trist ca nu emitem documentele cum prevad legile bune, rele astea sunt, ci cum vor unii si totdeauna aspectul apare in detrimentul celor care nu merita asta.
Legea 49/2010 este din 29 martie, astept cu nerabdare si alti subiecti care sa sparga zidul ITM cu decizii de incetare CIM in cazul Atentie: pensiei anticipate partial sau pensiei anticipate.
Greu, tare greu...N-am intrebat cand fac incetarea ci cu ce art. din codul muncii? d.p.d.v. legal va contraziceti, daca ii faceti incetarea cu 56 lit.d in forma actuala:
la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;" nu avantajati persoana si nici nu se incadreaza, pentru ca este vb. de varsta standard diminuata pe care legiuitorul tocmai a exclus-o.
Normal ca CIM inceteaza cand omul vine cu decizia de pensionare anticipata/a. partial, iar baza legala din decizie nu-l intereseaza pt. ca plata pensie se face dupa prezentarea dovezii incetarii CIM la casa de pensii.
Eu am deschis acest subiect pt. ca m-am lovit de incuiati de la ITM si casa de pensii care desi n-au argumente juridice cu nonsalanta spun: nu se aplica Legea 49. De paraca ar fi pe alta lume. Problema e ca de suferit are viitorul pensionar care alearga dupa hartii pe care angajatorul cu toata stradania tot nu reuseste sa le faca pe placul lor.
Juridic, cred ca cea mai buna incadrare este incetarea CIM in conditiile art.55 litera b) din Codul muncii.AU acceptat-o si ITM si Casa de pensii, dar cu comentarii si pierdere de timp pentru explicatii. Juristii lor probabil erau in somaj tehnic....
Cunosc contextul legii 49/2010 - facilitate pentru angajator de a "scapa" pe cei care indeplinesc conditiile pentru pensia de limita de varsta.
Cum sa cred ca legiuitorul uita pensia anticipata si anticipata partial sau ca face economie.... cand modificarea lui consta in renuntarea la cele doua expresii din art. citat. Atentie este singura modificare adusa codului muncii prin aceasta lege 49. daca uita ceva n-o mai facea, si daca totul ar fi ramas la fel de ce-am mai facut modificarea?
Am intrebat de rationamentul modificarii acestui art., pentru ca ma intereseaza atunci cand se face incetarea CIM in cazul pensiei anticipate sau anticipate partial care este art. din codul muncii in baza caruia inceteaza? Eu consider ca nu mai poate fi vorba de art.56. lit.d.. Oare ce art. trec acum angajatorii?
Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii?
Cum inceteaza CIM in cazul pensiei anticipate partial/pensiei anticipate?
Textul pana la aparitia legii 49/2010:
" Contractul individual de munca inceteaza de drept:
.........................................................................................................
d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii"
Dupa aparitia legii 49/2010, art.56 litera d) din Codul muncii este:
"Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
............................................................................................
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.